Nagy Ádám, a bizalmi ember; Nego csúcsformában

Vágólapra másolva!
2018.09.06. 23:15
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Meglepetést jelentett, amikor Marco Rossi kerethirdetésénél elhangzott Nagy Ádám neve is. A középpályás nagyszerűen mutatkozott be a válogatottban, úgy tűnt, hosszú időn át kihagyhatatlan lesz a csapatból, de aztán sérülések hátráltatták, és kevés lehetőséget kapott itáliai klubcsapatában is. Az olasz származású szövetségi kapitány azonban az egyesület nélkül maradó Dzsudzsák Balázzsal ellentétben a Bologna fedezetének bizalmat szavazott Tamperére – hogy milyen szakmai indoklással, az is kiderül elemzésünkből.
Meglepetést jelentett, amikor Marco Rossi kerethirdetésénél elhangzott Nagy Ádám neve is.
A középpályás nagyszerűen mutatkozott be a válogatottban, úgy tűnt, hosszú időn át kihagyhatatlan lesz a csapatból, de aztán sérülések hátráltatták, és kevés lehetőséget kapott itáliai klubcsapatában is. Az olasz származású szövetségi kapitány azonban az egyesület nélkül maradó Dzsudzsák Balázzsal ellentétben a Bologna fedezetének bizalmat szavazott Tamperére – hogy milyen szakmai indoklással, az is kiderül elemzésünkből.

Az utóbbi időben nagyszerű formában futballozik Loic Nego. A Mol Vidi francia légiósa jobbhátvédként kezdte székesfehérvári karrierjét, aztán előrelépett a középpályára, s legutóbb már a csatársorban segítette csapatát. A lapunknak adott interjúban a 27 esztendős futballista arról is beszélt, melyik poszton érzi magát a legjobban, s milyen érzésekkel várja a Chelsea elleni londoni kupafellépést.

Budapest ad otthont a Nemzetközi Curling-szövetség kongresszusának. A rendezvényen részt vesz a WCF elnöke, Kate Caithness asszony is, aki arról is beszélt lapunknak, hogy a téli sportágak közül a curling fejlődik a legdinamikusabban; a kongresszus után várhatóan már a hatvanegyedik tagállam csatlakozik a szervezethez. Elismerően beszélt a sportág magyarországi fejlődéséről is, amelynek új lendületet adhat, ha elkészül a Nemzeti Korcsolyázóközpont.

Sportkrém mellékletünk vendége ezen a héten Dévai Boglárka. A szombathelyi sportoló történelmet írt a magyar tornasportban: a 21. században ő az első női Európa-bajnokunk. A 18 éves versenyzőnek igen kemény éve volt, hiszen az Eb mellett érettségizett és nyelvvizsgát is tett, így igazán nem volt sok ideje a pihenésre. Ha mégis akadt szabadideje, szívesen járt a Haladás meccseire. S az egyik nagy álma épp a szombathelyi futballcsapattal kapcsolatos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik