MLSZ: távozik tisztségéből a futsalbizottság elnöke

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.04. 20:41
Távozik az MLSZ-ben betöltött futsalbizottsági elnöki tisztségéről Drucskó Zoltán, az ETO elnöke, aki szerint a jövőben új felfogásban kell irányítani a sportágat Magyarországon.

„A kluboknál folyó munkára nem, illetve csak közvetett ráhatásunk volt. A sportág további fejlődése szempontjából a kluboknál folyó munka fejlesztése kiemelt jelentőséggel bír – mondta „búcsúbeszédében” Drucskó Zoltán, akit az mlsz.hu idézett. – Jelenleg az élvonal csapatai közül mindössze kettő foglalkoztat professzionális játékosokat, a többiek jelentősen kevesebb edzésszámmal, nagypályás játékosokkal a keretekben próbálnak előre lépni. Ez önmagában nem okozna problémát, de Európa-szerte robbanásszerű fejlődésnek indult a sportág, amit az UEFA is kiemelten támogat, így ez a működési koncepció, melynek véleményem szerint a határaihoz értünk, nem biztosít további fejlődést.”Drucskó Zoltán, akit az mlsz.hu idézett. – Jelenleg az élvonal csapatai közül mindössze kettő foglalkoztat professzionális játékosokat, a többiek jelentősen kevesebb edzésszámmal, nagypályás játékosokkal a keretekben próbálnak előre lépni. Ez önmagában nem okozna problémát, de Európa-szerte robbanásszerű fejlődésnek indult a sportág, amit az UEFA is kiemelten támogat, így ez a működési koncepció, melynek véleményem szerint a határaihoz értünk, nem biztosít további fejlődést.”

„Az utóbbi évek felzárkózása után ismételten a leszakadás évei következhetnek, ha nem tudunk ezen változtatni, nem tudunk megújulni. Bizottságunk a jelenlegi feladatköréből adódó lehetőségeit kihasználva megpróbálta a sportág fejlesztését szolgálni, azonban megítélésem szerint a bizottság jelenlegi funkcionalitásában nem alkalmas arra, hogy e paradigmaváltás katalizátora legyen, így a sportág további fejlődésének érdekében egy új típusú és szélesebb körű jogosítványokkal rendelkező bizottság felállítására tettem javaslatot az MLSZ főtitkárának, aki ezt elfogadva az elnökség elé fogja terjeszteni ezen elképzelést” – mondta Drucskó, aki szerint az elmúlt években sikeres volt a bajnoki rendszer átalakítása és az utánpótlás-nevelés fejlesztése.

Megköszönte a támogatást az MLSZ elnökének, Csányi Sándornak, illetve Kozma Mihály szakágvezetőnek, és sok sikert kívánt az új bizottság tagjainak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik