MLSZ: nem hosszabbítanak az U21-es válogatott edzőjével

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.28. 15:58
null
Robert Kilin alig több mint egy évet dolgozhatott a magyar futballban (Fotó: mlsz.hu)
A Magyar Labdarúgó-szövetség nem hosszabbít szerződést Robert Kilinnel, a felnőtt válogatott közvetlen utánpótlását jelentő U21-es korosztályos együttes szakvezetőjével.

 

„Az MLSZ mindegyik külföldi edzővel egyéves szerződést köt, ez Kilinnél most fut ki. A szövetség, megköszönve a szakembernek az U21-es válogatott élén végzett munkáját, úgy döntött, hogy a továbbiakban nem tart igényt a munkájára” – erősítette meg a csakfoci.hu-tól származó információt Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a Nemzeti Sport Online-nak.

Kilin a szövetségi kapitány – egyben szövetségi sportigazgató – Bernd Storck közbenjárásával érkezett hozzánk. Egy éve került az U21-es válogatott élére, az új-zélandi U20-as vb-n együtt dolgozott a két tréner. A korosztályos válogatottak esetében döntően Kilin kezébe került az irányítás.

Az Eb-selejtezőkön azonban gyengén szerepelt a válogatott, amely csoportjában hét mérkőzésen nyolc pontot szerzett. Legyőztük itthon a görögöket (2–1) és idegenben Liechtensteint (6–0), azonban házigazdaként nem bírtunk Albániával (2–2) és Izraellel (0–0) sem. Utóbbi két csapat vendégeként kikaptunk (2–1, illetve 3–0), miként Portugáliában is (2–0).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik