MLSZ: Csányi köszönetet mondott a szurkolóknak

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2016.07.16. 21:07
null
Ünneplő magyar szurkolók a bordeaux-i magyar–osztrákon (Fotó: Hegedüs Gábor)
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában többek között elmondta: a szövetség azt javasolja az NB I-es kluboknak, hogy – kihasználva a sikeres Eb-szerepléssel járó sportági népszerűségnövekedést – igyekezzenek kedvezményekkel nézőket csalogatni a bajnoki mérkőzésekre.

ÉVES BÉRLET = VÁLOGATOTT KEDVEZMÉNY

Csányi Sándor elmondta: Vági Márton, az MLSZ főtitkára ajánlást fogalmazott és küldött el a kluboknak a lehetséges kedvezményekről, a komfortosabb beléptetésről, ám arra, hogy pontosan mit tartalmaz a levél – például hogy van-e benne szó az ingyenes belépésről –, az elnök nem tért ki, mondván: nem tudja, hogy az egyes klubok mit fogadnak majd el és vezetnek be a javaslatok közül.

Csányi Sándor azt azonban leszögezte: az éves bérlettel NB I-es mérkőzésre járók akár 25 százalékos kedvezményben is részesülhetnek, ha válogatott meccsre kívánnak belépőjegyet vásárolni.

STORCK MINDENKÉPPEN MARAD

A sikeres Európa-bajnoki szerepléssel kapcsolatban Csányi köszönetet mondott a szurkolóknak a fantasztikus hangulatért – „jelentős részük van a jó szereplésben” –, és hozzátette: Bernd Storcknak nincs oka aggódnia a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói állása miatt.

„Ha kijutunk a világbajnokágra, ha nem, ő marad a szövetségi kapitány” – fogalmazott az elnök, kérdésre válaszolva nyomatékosítva: akármi lesz a csoport végeredménye, Storck marad.

„Ennyit életemben nem izgultam, mint a négy meccs alatt. Nemcsak a válogatott eredményei, hanem mutatott játéka miatt is nőtt a magyar futball presztízse, ugyanis több szakember szerint az az egyik legszebb volt a kontinenstornán” – mondta a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, hozzátéve: a belgáktól a nyolcaddöntőben elszenvedett 4–0-s vereség jobb (sőt a 10–2 is jobb lett volna), mint ha 1–0-ra kap ki a nemzeti együttes, de meg sem próbál egyenlíteni, ő ugyanis – amint azt megjegyezte – nem szereti a gyáva játékot.

EGYMILLIÁRD FORINT AZ UTÁNPÓTLÁSRA

„Inkorrektnek tartom azt a már elhangzott véleményt, hogy az Eb-siker semmit sem ér, ha nem jutunk ki a világbajnokságra” – mondta Csányi, aki szerint bár a csoportelsőség várományosa az Eb-aranyérmes Portugália, „miért ne célozhatnánk meg mi is az első helyet, hiszen nemrég döntetlent játszottunk vele”. Az elnök ugyanakkor reálisabbnak ítéli, hogy a szintén nagyon erős Svájccal versenyezzünk a második helyért.

Csányi arról is beszélt, hogy utánpótlás-fejlesztésre fordítják azt a körülbelül egymilliárd forintot, amely a szövetségnél maradt az Európa-bajnokságra kijutással és az ottani szerepléssel „termelt” pénzből. Cél többek között, hogy a legkisebb klubokat is forráshoz juttassák, hogy megfelelő infrastruktúra és felszerelés álljon rendelkezésükre, és szakképzett edzőket foglalkoztathassanak.

Az MLSZ-elnök úgy véli: infrastruktúra tekintetében előbbre járnak, mivel az elmúlt időben erre ment a legtöbb pénz. Ugyanakkor kevésbé elégedett az edzők és elsősorban a 14 év alatti gyermekekkel foglalkozó edzők szakmai felkészültségével.

STORCK: A VB-SELEJTEZŐ NEHEZEBB LESZ

A szombat esti műsorban megszólalt Bernd Storck is, aki többek között arról beszélt, hogy a vb-selejtezők még nehezebbek, mint az Eb-selejtezők. Szerinte a magyar érdekeltségű csoportból Portugália és Svájc magasabban kvalifikált csapat, játékosai magasabb szintet képviselnek.

„Az első helyre nehéz lenne odaérni, arra Portugália pályázik a legnagyobb eséllyel, de a második pozíció elérése nem lehetetlen, és arra kell koncentrálnunk. Ehhez mindennek klappolnia kell, mert Svájc is komoly játékerőt képvisel” – mondta Storck, aki megjegyezte, a sikerekhez további változtatásokra van szükség, mert hosszú út és kemény munka vár még rájuk a sikerességhez. Ugyanakkor kijelentette: vannak nagy tehetségek Magyarországon.

Kiemelte, reményei szerint lesz olyan magyar klub, amelyik csoportkörben szerepelhet európai kupasorozatban, mert – mint mondta – a játékosoknak szükségük van nemzetközi meccsekre, ez jelenthetné a következő lépést.

A franciaországi Európa-bajnokságon nyolcaddöntős magyarok a vb-selejtezőben a friss Eb-győztes Portugáliával, valamint Svájccal, Lettországgal, Feröerrel és Andorrával kerültek egy csoportba. A hatosból az első helyezett jut ki a 2018-as oroszországi tornára, a kilenc második helyezettből pedig a legjobb nyolc pótselejtezőt játszik a részvételért. A magyarok szeptember 6-án Feröeren kezdenek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik