MLSZ: Csank Jánosék megnézték, hogyan dolgozik Bernd Storck

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.23. 09:28
Továbbképzésre hívta az MLSZ az erőnléti edzőket, ám élvonalbeli szakvezetők is kíváncsiak voltak rá, hogyan dolgozik Bernd Storck, valamint csapata. Többen jöttek el, mint amennyire számítottak. A Magyar Labdarúgó-szövetség hétfőre az NB I-es, az  NB II-es, valamint az akadémiákon dolgozó erőnléti edzőknek hirdetett megbeszéléssel egybekötött továbbképzést. Ehhez képest többek között Bódog Tamás, Csank János és Mészöly Géza is ott volt a biatorbágyi futópálya szélén.

Mindenki tágra nyílt szemekkel nézte, ahogy a fiatalok bemutatják a Bernd Storck által szívesen alkalmazott felmérést. Öt sprint után pihentető séta, majd újabb öt sprint következett, közben persze vérvétel volt a kialakított minilaboratóriumban.

A tizenöt éves korosztály legjobbjainak nemcsak rövid, hanem hosszú távot is teljesíteniük kellett, mivel a szövetségi kapitány és sportigazgató kérése az volt, minden úgy történjen, ahogyan a felnőtteknél szokás.

A pálya mellett több mint hatvan edző foglalt helyet, a tűző nap elől a többség az árnyékba menekült, de kíváncsiságát egyikük sem tudta leplezni. A legtöbben jegyzetfüzettel a kezükben rögzítették a legfontosabb észrevételeket, többen pedig Bernd Storckkal is váltottak néhány szót.

Mészöly Géza angolul beszélt a szövetségi kapitánnyal, és a Diósgyőrrel a kiesés elől menekülő Bódog Tamás is fontosnak tartotta, hogy eljöjjön.

„Nemrég járt nálunk Bernd Storck, abban maradtunk, ha lesz időm, eleget teszek a meghívásnak – mondta Bódog Tamás. – Elmeséltem neki, hogy külföldön profiskodtam, hosszú évek óta alkalmaztuk a felmérést. Sajnos a csapattal továbbra sem tettük biztossá az első osztályú tagságunkat, ám úgy ítéltem meg, ha már megígértem, tartom a szavam, és egyébként sem árt soha a fejtágítás.”

Ferenczi István, a Vasas erőnléti edzője hol ülve, hol állva figyelte a felmérést, és miután Michael Oenning személyében a Fáy utcai együttesnek is német vezetőedzője van, a piros-kékeknél szintúgy régóta alkalmazzák a felmérést.

„Rendkívül hasznosnak tartom – mondta lapunknak Ferenczi István. – A klubnál harmadik éve végezzük el a futballistákkal ezeket a teszteket. Nagy jelentősége van annak, hogy az állapotuknak megfelelően készíthetem el a játékosok futóprogramját.”

A rutinos róka, Csank János sem szégyellt eljönni a továbbképzésre, majd miután a mester a tűző napon álldogálva figyelte az eseményeket, váratlanul mellé lépett Bernd Storck.

A jelenlegi és a korábbi szövetségi kapitány jóízűen beszélgetett jelenről, múltról – és a jövőről. Az egész napos továbbképzés délelőtt elméleti oktatással kezdődött. Az ebéd utáni gyakorlati teszteket követően visszatért az (edző) társaság a telki edzőbázisra, hogy tagjai közösen értékeljék a gyerekek teljesítményét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik