MLSZ: Berzi állítja, november végéig él Dárdai szerződése

Vágólapra másolva!
2015.03.26. 19:28
Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke volt a Sport Tv Mai helyzet című műsorának vendége, ahol Dárdai Pál szerződéséről, a telt házas magyar–görög Európa-bajnoki selejtezőről és Csányi Sándor új pozíciójáról is beszélt.

„A szerződés november végéig él. A megállapodásban az van, hogy Dárdai Pál a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya november végéig – mondta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának szerződéséről Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke. – Amikor a szerződést aláírtuk, akkor ő a Hertha U15-ös csapatának volt az edzője. Most, hogy sikeres a felnőtt csapatnál, el tudom képzelni azt, hogy a Hertha vezetői másképp gondolkoznak, de hogy másképp gondolkodjanak, és ebből valami legyen, ahhoz a mi hozzájárulásunk is szükséges."Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke. – Amikor a szerződést aláírtuk, akkor ő a Hertha U15-ös csapatának volt az edzője. Most, hogy sikeres a felnőtt csapatnál, el tudom képzelni azt, hogy a Hertha vezetői másképp gondolkoznak, de hogy másképp gondolkodjanak, és ebből valami legyen, ahhoz a mi hozzájárulásunk is szükséges."

A görögök elleni mérkőzésre elkelt az összes jegy, ez az alelnök szerint nagy öröm. „Ha nagyobb kapacitású stadion állna rendelkezésünkre, még több jegyet lehetett volna értékesíteni. Régi tapasztalat az, hogy a közönség megadja a bizalmat, amikor a válogatott versenyben van, és a közönség úgy érzi, hogy a csapat odateszi szívét-lelkét, száz százalékot nyújt azért, hogy eredményes legyen" – fogalmazott Berzi Sándor, aki szerint Dárdai Pál színre lépésével és az elért eredményekkel a szurkolók megérezték ezt.

Berzi Sándor beszélt Csányi Sándor új UEFA-tisztségéről is. Mint mondta, az UEFA végrehajtó bizottsága 16 tagú (15 tag és a bizottság elnöke), kétévente nyolc mandátum jár le, ezúttal hét tagnak és az elnöknek járt le. Négy korábbi vb-tagot újraválasztottak, és hét új jelentkezőből három került be a bizottságba, közöttük az MLSZ elnöke is.

„Elsősorban azért sikerült ez a választás, mert egy nagyon jó jelöltje volt a Magyar Labdarúgó-szövetségnek. Csányi Sándor életútját, hátterét, a magyar labdarúgás elmúlt öt évének fejlesztéseit Európa-szerte ismerik, tehát tudták, hogy kicsoda. Ez nagyon megkönnyítette a lobbizásunkat, amelyet közösen az elnök úrral és más segítőkkel végeztünk. Nagyon sok országban jártunk, az volt a tapasztalatunk, hogy nagyon nagy örömmel vették azt, hogy egyáltalán elszánta magát. Nagyon nehezen szánta egyébként el magát, a határidő napján hozta meg a döntést, hogy adjuk be a jelölést. Részben időhiány miatt, nyilvánvalóan át kell tervezni a munkáját, a programjait, és hezitálás volt benne a tekintetben is, hogy vajon ez egy presztízsbizottság, vagy valóban lehet tenni. Miután meggyőztük arról, nem csak mi, hanem számosan külföldről is, hogy a végrehajtó bizottság egy aktív bizottság, amely meghatározza az európai labdarúgás működését, rendszerét, ezek után vállalta el, hogy jelölt legyen" – idézte fel az alelnök a megválasztás előtti időszakot.

AZ ELŐZMÉNYEK

A Berliner Morgenpost hétfői beszámolója szerint július elején Dárdai felhagy a kettős munkájával. A berlini napilap írása szerint a Hertha és a Magyar Labdarúgó-szövetség úgy állapodott meg egymással, hogy a német klub visszahívhatja a szakembert, amennyiben a Hertha BSC vezetősége kinevezi vezetőedzőnek. A Morgenpost szerint ez július elsejével megtörténik, így a Hertha érvényesíti a szerződésbe foglalt kiugrási záradékot, megszüntetve Dárdai kettős pozícióját.

„Szerződésünk van, a terv pedig az, hogy Dárdai Pállal és Rainer Widmayerrel folytatjuk a munkát, és a következő szezont már velük kezdjük meg – mondta az ügyről Michael Preetz, a Hertha klubmenedzsere a Kickernek. – Az, hogy ez a kettős állapot átmeneti, a kezdetektől egyértelmű volt mindenki számára. A magyar szövetségnél is tisztában vannak azzal, mi szerepel az általuk aláírt szerződésben.”

Továbbra is nagyon úgy néz ki, hogy egymásnak ellentmondóan értékeli Dárdai szerződését az MLSZ és a Hertha – legkésőbb a nyáron eldől, melyik félnek lesz igaza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik