MLSZ: a FIFA-val közösen a jövő futballjáért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.29. 19:35
A Magyar Labdarúgó-szövetség a nemzetközi lehetőségeket is kihasználva igyekszik fejleszteni a hazai labdarúgást, így a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel közös projekt során a hátrányos helyzetű térségek futballja kap új lendületet.

A FIFA közreműködésével 40 új műfüves pálya épül majd Magyarországon, amelyek jelentősen javítják a térségek szabadidős infrastruktúráját. A 40x20 méteres pályák elsősorban gyermekek, iskolák, utánpótlásklubok kiszolgálására épülnek.

A műfüves pályák a lehető legtöbb gyerekhez hozzák közelebb a sportágat, hozzájárulnak az egészséges életmód kialakításához és megőrzéséhez, illetve a helyi közösségek formálódásához és fejlesztik a környék infrastruktúráját – olvasható az mlsz.hu oldalon.

A sportolók védelmében ezzel egy időben az MLSZ ezer defibrillátort is telepít országszerte a futballpályák mellé, amelyek életet menthetnek, így biztosítva a lehető legbiztonságosabb környezet a szabadidős tevékenységekhez.

A FIFA.com azt is kiemeli a közös projektet bemutató cikkében, hogy a szervezet reméli: az együttműködés nemzetközi gyakorlatot teremt majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik