MLS: senki sem értette, miért a mieinket tippelte Eb-győztesnek – itt a válasza!

KŐFALVI DÁNIELKŐFALVI DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 11:56
Mint beszámoltunk róla, a minap az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Vancouver Whitecapsnél felkérték a játékosokat, tippeljenek arra, melyik ország válogatottja nyeri meg az Európa-bajnokságot. Volt a listán egy nagy meglepetés, ami felvetett néhány kérdést…

Az MLS Nyugati konferenciájának jelenleg negyedik helyét elfoglaló csapatnál akadt ugyanis egy kakukktojás.

Míg szinte mindegyik játékos Németországot, Spanyolországot vagy Franciaországot tippelte esélyesnek a végső győzelemre, addig Cristian Techera bemondta Magyarországot.

Miért Magyarország? Itt a válasz! (Fotó: Reuters)
Miért Magyarország? Itt a válasz! (Fotó: Reuters)

Az amerikai és kanadai drukkereket legalább annyira meglepte ez a döntés, mint a magyarokat, kint leginkább arra tippeltek, Techera csak trollkodni akart, míg itthon a legvalószínűbb felvetés a kommentelők közt az volt, biztos csak összekeverte a magyar zászlót az olasszal, esetleg azt hitte, vízilabdáról van szó.

Nem hagyhattuk hát annyiban a sztorit, pláne, hogy Techera sosem játszott Magyarországon – kizárólag Uruguayban és az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban futballozott –, nincsenek magyar felmenői, de még csak magyar csapattársa vagy edzője sem volt soha pályafutása során.

De akkor miért jósolt magyar sikert? Persze a józan ész mellett…

Felkerestük hát a vancouveri csapatot és a 24 esztendős uruguayi támadót, s reménykedtünk, nem csak elírás az egész, vagy tévedés.

„Hogy miért döntöttem Magyarország mellett? Meglepetést akartam okozni! Olyan csapatnak akarok drukkolni az Európa-bajnokságon, mint a hazám, Uruguay, amely bár eltörpül a hatalmas labdarúgónemzetek mellett, óriási futballmúltat tudhat magáénak” – mondta a Nemzeti Sport Online kérdésére Techera.

Ráadásul az uruguayi támadó egy játékosra különösen odafigyel az Európa-bajnokságon, és tényleg komolyan gondolja, hogy hazánknak szurkol a franciaországi tornán.

Techera szerzett egy-két új rajongót Magyarországon, annyi biztos! (Fotó: Reuters)
Techera szerzett egy-két új rajongót Magyarországon, annyi biztos! (Fotó: Reuters)

„Németh Krisztiánra emlékszem, remekül futballozott az MLS-ben az előző idényben. Úgy gondolom, a magyar válogatott képes meglepetést okozni! Ki tudja? Bejöhet a tippem…” – tette hozzá Techera.

Egy játékos, akinek tényleg semmilyen kötődése sincs Magyarországhoz, otthon van a témában, és hisz abban, hogy csodát tehetnek Dzsudzsák Balázsék.

Akkor mi miért ne hihetnénk?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik