HIRDETÉS
HIRDETÉS
LEINER SOMA (KIJEV) 2018.08.12 18:40 Frissítve: 2018.08.12 19:29

Minifutball Eb: egygólos győzelem az újonc Azerbajdzsán ellen

Szűk győzelemmel kezdett minifutball-válogatottunk a kijevi Európa-bajnokságon. Nagy Lajos együttese a gól nélküli első húsz percet követően Béres Ferenc büntetőjével diadalmaskodott Azerbajdzsán ellen, kedden a törökök következnek.

HIRDETÉS
Győzelemmel kezdett a kijevi Európa-bajnokságon minifutball-válogatottunk

Sűrű program várt minifutball-válogatottunkra első „munkanapján" a kijevi Európa-bajnokságon. Délelőtt a torna helyszínén, a Dnyeper partján fekvő Hidroparkban vezényelt átmozgató edzést a csapatnak Nagy Lajos szövetségi kapitány, természetesen már az azeriek elleni taktika is terítéken volt. A szovjet utódállam válogatottjával kapcsolatban továbbra is mindenki a sötétben tapogatózott, noha figyelemre méltó, hogy az alig egy éve megalakult 5+1-es szakáguk immár hatvanezer igazolt kispályás labdarúgót tud felmutatni. A kérdés persze az volt: társul a mennyiség mellé minőség?

Az azeriek hamar igyekeztek bebizonyítani, hogy igen, agilisan kezdtek. Első helyzetükre alig két percet kellett várni, a kapus Haszan-Zada indítását Hadzsijev lőtte hajszállal mellé.

A tavaly Brnóban bronzérmet szerző magyar válogatott tiszta fehérben, a Tajti – Sós, Rajz, Horváth, Soltész, Béres összeállításban kezdett, de gyorsan érkezett a Kiprich, Cseri, Sowunmi, da Silva, Rábold négyes is a pályára. Az első magyar lehetőség Sowunmi Thomas nevéhez fűződött, a nagypályán tízszeres válogatott játékos közeli lövését fogta Haszan-Zada. A gólhoz legközelebb a legfiatalabb járt, a 17 esztendős Soltész István ballábas bombája a kapufán csattant a játékrész hajrájában. A félidő utolsó helyzete mégis a piros mezeseké volt, Szultanov szabadrúgását lábbal védte Tajti Bence.

A második húsz perc magyar fölénnyel indult, és ez hamar meghozta az eredményt. Soltész lépett ki, Zejnalov pedig elé csúszott a büntetőterületen belül – a szabályok értelmében jogos hetes következhetett. A labda mögé Béres Ferenc állt, s bombázott a hálóba (1–0).

Nagy Lajos tanítványai támadásban maradtak, és szűk két perc alatt dűlőre vihették volna a mérkőzést. Előbb Nagy Attila közeli lövését fogta Haszan-Zada, majd Horváth Zsolt lőtt kapufát. Így izgalmas maradt a vége, a mieink azonban masszívan védekeztek, és megőrizték az előnyt a lefújásig.

„Abszolút első meccs érzetem volt, hiszen nem játszottunk jól, de tegyük hozzá, ellenfelünk hihetetlenül szívósan futballozott. Így kell kezdeni az Európa-bajnokságot, nem volt túl látványos amit mutattunk, de mégis érződött a csapategység, elégedettek lehetünk az egygólos sikerrel" – értékelt a lefújás után Nagy Lajos.

A magyar csapat a hétfői szünnapot követően kedden a törökökkel mérkőzik.

A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Sikur Lajos, Tajti Bence.
Mezőnyjátékosok: Sós Márkó, Rajz Miklós, Horváth Zsolt, Sowunmi Thomas, Nagy Attila, Béres Ferenc, Szabó Zsolt, Cseri Gergő, Kiprich Dániel, Roni Ribeiro da Silva, Rábold Richárd, Soltész István, Bánfalvi Balázs

A magyar válogatott további csoportmérkőzései
Augusztus 14., 16 óra: Magyarország–Törökország
Augusztus 15., 18 óra: Magyarország–Szerbia
Augusztus 16., 20 óra: Magyarország–Csehország

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 23:31:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2018.12.10 18:48:17

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

A Magyar Labdarúgó-szövetség legendás székházának története – 2. rész.

2018.12.07 23:54:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

„Akkoriban ezt csak úgy lehetett volna tető alá hozni, ha disszidálok. Azt meg nem akartam.”

2018.12.07 23:12:01

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2018.12.05 14:43:57

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

A Magyar Labdarúgó-szövetség legendás Vadász utcai székházának története – 1. rész.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS