HIRDETÉS
HIRDETÉS
LEINER SOMA (Kijev) 2018.08.11 19:43 Frissítve: 2018.08.12 09:31

Minifutball Eb: Azerbajdzsán ellen kezd a magyar válogatott

Rendben megérkezett Kijevbe, a minifutball Európa-bajnokság helyszínére a magyar válogatott. A Nagy Lajos vezette együttes – amely az egy évvel ezelőtti kontinensviadalon bronzérmes lett – vasárnap 17 órakor az azeriek ellen játssza első mérkőzését.

HIRDETÉS
A magyar minifutball-válogatott szombat délután érkezett meg Kijevbe

 

Minden eddiginél nehezebb feladat vár minifutball-válogatottunkra az előttünk álló kijevi Európa-bajnokságon. Persze ez fejlődő sportág lévén nem különleges, az 5+1-es szakág  kontinensviadala évről-évre nívósabb küzdelmet ígér.

A fejlődő mellett az amatőr jelzőt is kapcsoljuk össze a sportággal, a profilét továbbra is kizáró ok a játékosok beválogatásánál. A tavaly Brnóban bronzérmes keret nagyjából fele maradt meg, Nagy Lajos szövetségi kapitány több húzóemberét is nélkülözni kényszerül.

„Három-négy komoly hiányzónk mindenképp van, és sok az új arc is. A felkészülést áprilisban kezdtük, akkor kéthetente találkoztunk, míg az utolsó két hónapban már heti rendszerességgel edzettünk együtt. Edzőként sosem lehetek tökéletesen elégedett a felkészüléssel, mindig többet, jobbat szeretnék, de úgy érzem taktikailag elvégeztük a feladatunkat. Persze minden élesben, a vizsgán derül ki" – vélekedett a kapitány.

A tizenöt fős magyar válogatott szombat délután, röpke kilencven perces repülőutat követően landolt Kijevben. Az első megméretés vasárnap 17 órakor, Azerbajdzsán ellen vár a csapatra, a posztszovjet ország válogatottjáról tulajdonképpen semmi információ nem áll rendelkezésre.

„Ez is az amatőr sport hátránya – jegyezte meg Nagy. – A torna abszolút újoncairól beszélünk, s miután az első meccset játsszuk velük, még arra sem lesz lehetőségünk, hogy itt megnézzük mire képesek. Ugyan a legnehezebb csoportba kerültünk, nincs félnivalónk, sőt tavalyi bronzérmesként azt mondom: féljenek tőlünk!" 

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Sikur Lajos, Tajti Bence.
Mezőnyjátékosok: Sós Márkó, Rajz Miklós, Horváth Zsolt, Sowunmi Thomas, Nagy Attila, Béres Ferenc, Szabó Zsolt, Cseri Gergő, Kiprich Dániel, Roni Ribeiro da Silva, Rábold Richárd, Soltész István, Bánfalvi Balázs

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
Augusztus 12., 17 óra:
Magyarország–Azerbajdzsán
Augusztus 14., 16 óra:
Magyarország–Törökország
Augusztus 15., 18 óra:
Magyarország–Szerbia
Augusztus 16., 20 óra:
Magyarország–Csehország

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.10 18:48:17

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

A Magyar Labdarúgó-szövetség legendás székházának története – 2. rész.

2018.12.07 23:54:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

„Akkoriban ezt csak úgy lehetett volna tető alá hozni, ha disszidálok. Azt meg nem akartam.”

2018.12.07 23:12:01

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2018.12.05 14:43:57

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

A Magyar Labdarúgó-szövetség legendás Vadász utcai székházának története – 1. rész.

2018.12.06 10:35:54

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

A szövetség is megerősítette, Nagyszombatban lesz a Szlovákia–Magyarország Eb-selejtező.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS