„Még nincs kész a csapat, de kitartunk az elképzelésünk mellett”

Vágólapra másolva!
2014.06.07. 23:35
null
A magyar válogatott Pintér Attila nélkül nyert Kazahsztán ellen (Fotó: Czerkl Gábor)
A Pintér Attilát helyettesítő Farkas József a magyar labdarúgó-válogatott bátor játékát dicsérte a győztes felkészülési találkozó után. A szakember szerint még nincs kész a csapat, de van egy szilárd elképzelésük, amely mellett kitartanak.

„Először is mielőbbi gyógyulást kívánunk Pintér Attilának, megyünk hozzá a kórházba! Reggel még levezettük az edzést, de már akkor is mondta, nem érzi jól magát. A délutáni pihenő alatt bementem hozzá, és nekem kellett megfognom, mert majdnem összeesett. Utána kórházba szállították, a játékosok is természetesen aggódtak érte, hogy mi lesz vele” – mondta a sajtótájékoztatón a szövetségi kapitányt helyettesítő Farkas József.

BÚCSÚZIK A "NÉPSTADION"

A kormány 2011-ben fogadta el az újjáépítési koncepciót, tavaly áprilisban pedig bejelentették, hogy különleges, a világon is egyedinek számító eljárással épülhet meg a nemzeti futballaréna, „stadion a stadionban" koncepcióval, a Puskás Ferenc Stadionon belül készül majd el az új létesítmény. A 65 ezer néző befogadására alkalmas stadion építése várhatóan jövőre kezdődik és az új aréna legkésőbb 2018-ra elkészül.

Mint ismert, Pintér Attila nem ülhetett le a kispadra a mérkőzésen. A Nemzeti Sport információi szerint a szakembert nyombélfekéllyel műtötték meg. Információnk szerint a műtét sikerült, a szakember hétfőn már el is hagyhatja a kórházat.

Pintér a meccs után telefonon beszélt a csapattal, kihangosították az öltözőben, és gratulált a teljesítményhez.

„Amit gyakoroltunk a héten, maximálisan megvalósította csapat. Az új játékosok jól teljesítettek, és bizonyították, bátran mernek futballozni, de a nagy feladatok még előttünk állnak. Örülök, hogy felvállalták a játékot és ki tudtuk szolgálni a közönséget. Remélem, az új stadionban is nagyszerű meccseket tudunk majd játszani” – tette hozzá Farkas József, akitől azt is tudakolták, a korábbi meccseken miért nem ezt az arcát mutatta a válogatott.

„Amennyit hagy az ellenfél, annyit tudunk mutatni. Új a kazah kapitány is, egy meccsből tudtunk készülni. Próbáltuk a földön tartani a labdát, ezt többé-kevésbé megvalósították a játékosok. A piros után könnyebben tudtunk játszani, a harmadik gól olyan akcióból született, amire készültünk. A kazah masszív csapat, de a földön meg tudtuk verni őket.”

Farkast szembesítették Garaba Imre éles kritikájával is:

„Tiszteletben tartom Garaba Imre véleményét. Vannak meccsek, amikor nem úgy jön ki a lépés. Az albán igenis nem rossz csapat, mutassanak egy magyar játékost, aki a Lazióban szerepel!”

Farkas szerint még nincs kész a csapat, egy-két poszton keresik a megfelelő megoldást.

„Annak örülünk, hogy olyanok is bizonyíthattak, akik eddig nem. Azt hiszem, két-három meccs során valamit letettek az asztalra. Nincs kész a csapat, ez biztos, de van egy elképzelés a fejünkben, ami mellett kitartunk. Masszívabbá kell tenni az együttest, folyamatosan figyeljük majd a kerettagokat a nemzetközi meccseken. Szeretnénk még egy találkozót a nyáron, mert egy-két poszton még próbálkoznunk kell.”

Jurij Krasznozsan, a kazah válogatott szövetségi kapitánya elmondta, a szervezettebb magyar csapat nyert.

„Az első gól után kiegyenlítetté vált a játék, de sorsdöntő volt a kiállítás. A jobban szervezett csapat győzött” – értékelt a születésnapos Jurij Krasznozsan, a kazahok szövetségi kapitánya.

„A csapatmozgásunkban nem volt hiba, de a befejezésekkel hadilábon álltunk. Az albán meccsen is láttuk, milyen pálya vár ránk, ebben nem ért meglepetés. Rögzített szituációkból kaptunk gólokat, ezekre fel kellett volna készülnünk. Tudom, hogy a magyar csapat rendszeresen összetartásokon vesz részt, és új játékosokat próbál ki, látszik, hogy agresszív játékra törekszik.”

LABDARÚGÁS, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–KAZAHSZTÁN 3–0 (1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik