HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.11.17 23:33 Frissítve: 2018.11.18 01:00

Marco Rossi bánata; ünnepélyes avató Dunaszerdahelyen

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

HIRDETÉS

 

Munkatársaink Dunaszerdahelyen jártak abból az alkalomból, hogy a csallóközi városban átadták a részben a magyar kormány támogatásával felépített futballakadémiát. Az ünnepélyes avatót követően a DAC és a Sepsi OSK játszott barátságos mérkőzést – mindkét együttesben szerepelnek anyaországból érkezett játékosok is. Lapunk a házigazdáktól a két Vidát, Kristophert és Mátét, míg az erdélyi gárdából Prosser Dánielt szólaltatta meg. Hogy a három futballista miként érzi magát jelenlegi állomáshelyén, kiderül írásunkból.

Marco Rossi a lelátóról volt kénytelen végignézni a magyar labdarúgó-válogatott Észtország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzését. A szakvezető a szombat esti hivatalos sajtótájékoztatón elmondta, noha fentről jobban átlátni a pályát, igencsak rosszul érezte magát együttesétől távol. Az eredménnyel azonban elégedett lehetett, ennek dacára a finnek elleni záró meccsen új emberek is bekerülhetnek a kezdő tizenegybe. A Telkiben megrendezett médiaeseménynek három meglepetés-vendége is volt, mégpedig három fiatal fiú Fertőszentmiklósról. Hogy hogyan kerültek a nemzeti együttes főhadiszállására, kiderül helyszíni beszámolónkból.

Hollandia legyőzte a világbajnok Franciaországot a labdarúgó Nemzetek Ligája pénteki játéknapján. A narancsmezesek rotterdami sikere azt is jelenti, hogy a csoport harmadik tagja, Németország kiesik az NL A-ligájából. Azt követően, hogy a nationalelf leszerepelt az idei vb-n, ez újabb pofon a német futballnak. Ám szó sincs arról, hogy pánik tört volna ki, Joachim Löw szövetségi kapitány higgadtan fogadta a történteket. Hogy ugyanilyen nyugodt volt-e Oliver Bierhoff csapatvezető is, és vajon veszélyben lehet-e a kapitány állása, megtudják cikkünkből.

Junior-mellékletünkben, a legendás edzőket bemutató sorozatban ez alkalommal Németh Lászlóról és Németh Zsoltról olvashatnak. A két tréner a Szombathelyi Dobó SE edzője és vezetője, s édesapjuk, Németh Pál szakmai örökségét viszik tovább. A vasi fővárosban világhírű műhely működik, innen került ki az olimpiai bajnok Pars Krisztián és az Európa-bajnok Gécsek Tibor is, a mai generációt pedig a korosztályos világ- és Európa-bajnok Halász Bence neve fémjelzi. A két szakember szerint az utóbbi időben a létszámot illetően sikerült előbbre lépniük, ám korábban ismeretlen problémákkal kell megküzdeniük.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.07 23:12:01

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2018.12.05 14:43:57

Magyar válogatott HEGYI TAMÁS

A Magyar Labdarúgó-szövetség legendás Vadász utcai székházának története – 1. rész.

2018.12.06 10:35:54

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

A szövetség is megerősítette, Nagyszombatban lesz a Szlovákia–Magyarország Eb-selejtező.

2018.12.04 08:37:24

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Eb-selejtező-sorsolás után – a szövetségi kapitány semmitől és senkitől nem fél.

2018.12.03 21:51:32

Magyar válogatott nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS