Magyar–román: 51 előállítás, 38 sérült a rendőrségi összesítés szerint

Vágólapra másolva!
2015.09.05. 10:19
Nem múlt el balhé nélkül a pénteken megrendezett Magyarország–Románia labdarúgó Európa-bajnoki selejtező. A police.hu-n közzétett, végleges összesítés szerint a rendőrség 51 főt állított elő, többségében garázdaság, rongálás, pirotechnikai eszközzel való visszaélés, illetve jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség elkövetése miatt. 20 személyt vettek bűnügyi őrizetbe, 22 személyt szabálysértési őrizetbe.

„A mérkőzés előtt, alatt és után egy 1500-2000 fős csoport tagjai rendszeresen és tartósan támadták a biztosításban részt vevő rendőröket. Üvegeket, pirotechnikai eszközöket, köveket, a földből kitépett közlekedési jelzőtáblaoszlopokat dobáltak feléjük.

A közrend és a közlekedés rendjének helyreállítása, valamint a jogellenes cselekmények megakadályozása érdekében a rendőrség a törvény által biztosított keretek között a szükséges és arányos módon alkalmazott kényszerítő eszközöket, például könnygázt, kötelékben szolgálati állatokat, valamint vízágyút” – írta a police.hu.

A rendbontók közül 15 fő, a rendőrség állományából 23 fő sérült meg (többüket kórházban ápolják), a garázda szurkolók 21 darab szolgálati járművet és egy vízágyút megrongáltak.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja, négy román szurkoló is van az előállítottak között, náluk pirotechnikai eszközöket találtak. Előállításukat követően szabálysértési bírsággal sújtották őket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik