Magyar-görög: Rászolgáltunk a három pontra - Dzsudzsák

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.30. 08:37
Gól nélküli döntetlent játszott a magyar labdarúgó-válogatott Budapesten Görögország ellen a vasárnapi Eb-selejtezőn. Együttesünk csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs szerint védekezésünk ismét jól vizsgázott, és a helyzetek alapján rászolgáltunk a győzelemre.

„Ha a meccs összképét nézzük, mármint azt, hogy kinek volt több helyzete, vagy ki volt veszélyesebb a kapura, akkor minden elfogultság nélkül azt mondom, hogy szerintem rászolgáltunk a három pontra. Vagy úgy is mondhatom, hogy megérdemeltük volna a győzelmet – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs a találkozót követően. – Mindkét félidőben volt olyan lehetőségünk, hogyha az utolsó passz sikerül, akkor majdnem a félpályáról indulhattunk volna a kapusra. Sajnos, hiba csúszott a passzba. A végén Nikolicsnak volt egy nagyon nagy helyzete, Pintérnek egy nagyon jó lövése. Ellenben a görögök nagy helyzetet vagy olyat, aminél izgulnunk kellett volna, nem tudtak kialakítani. Ezúttal is nagyon jól vizsgáztunk védekezésből.”Dzsudzsák Balázs a találkozót követően. – Mindkét félidőben volt olyan lehetőségünk, hogyha az utolsó passz sikerül, akkor majdnem a félpályáról indulhattunk volna a kapusra. Sajnos, hiba csúszott a passzba. A végén Nikolicsnak volt egy nagyon nagy helyzete, Pintérnek egy nagyon jó lövése. Ellenben a görögök nagy helyzetet vagy olyat, aminél izgulnunk kellett volna, nem tudtak kialakítani. Ezúttal is nagyon jól vizsgáztunk védekezésből.”

„Attól függetlenül, hogy hol állnak a tabellán, a görög topcsapat, jó játékosokból áll. Azt Dárdai Pál is többször hangsúlyozta a mérkőzés előtt, hogy ilyen szintű rivális ellen két-három lehetőséged van csak a kilencven perc alatt, abból legalább az egyiket ki kell használni. Sajnos, ez most nekünk nem sikerült. Egy pontot szereztünk, viszont a görögöket kiütöttük a versenyből. Mert így is fel lehet fogni, hogy Magyarország végre kiejtett egy riválist, illetve minimálisra csökkentette az ő továbbjutási esélyeit.”

„Megyünk tovább, a harmadik helyen állunk, az egy pont ezúttal a minimum volt számunkra. A többi ajándék lett volna. Továbbra is versenyben maradtunk a továbbjutásért, újra nehéz mérkőzés vár ránk, júniusban a finnek ellen, ahol bravúr kell. Itthon már legyőztük őket, idegenben sem lesz egyszerű, sőt, biztos nehezebb lesz. Bízom benne, hogy egyre jobban nézünk ki csapatként. Ismét nem kaptunk gólt, lehet találni olyan dolgokat, amelyek abszolút pozitívak. Persze azért pici csalódottság is van bennünk, hiszen pontosabb játékkal több lehetett volna számunkra ebben a meccsben a nulla nullánál. Van mit tanulnunk, de a meccs összképét nézve azt tudom mondani, hogy jó ellenféllel szemben abszolút pariban voltunk, és még domináltunk is.”

„Bármikor aláírnám a pótselejtezős helyünket a végén. Továbbra is felfokozott hangulat van a válogatott körül, ami Dárdai Pál és a csapat közös munkájának az eredménye. Telt házas meccseink vannak, ettől függetlenül tudjuk, hogy hol a helyünk. Az első meccsünket itthon elrontottuk az északírek ellen, de ők azóta is magabiztosan teljesítenek. A harmadik hely volt a minimális célkitűzésünk, ez Dárdai Pállal sincs másként. Ő sem áltat bennünket, hogy az első helyen kell végeznünk. Erre a meccsre is az volt a cél, hogy minimum egy pontot szerezzünk, a többit pedig meglátjuk. Elégedett lennék a pótselejtezős hellyel, a magyar válogatott esetében az is előrelépés lenne.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik