Magyar-görög: „Dzsudzsák nincs tökéletes állapotban”

2015.03.28. 17:06
A Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Dárdai Pál a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóján elmondta, Dzsudzsák Balázs még mindig nincs százszázalékos állapotban.

A szakember szerint a Dinamo Moszkva szélsője továbbra sem épült fel teljesen bokasérüléséből, de a döntés Dzsudzsák kezében van – ha játszani szeretne, játszani is fog a vasárnap 20.45 órakor kezdődő meccsen.

„Hosszú hét áll mögöttünk, hétfőn érkeztünk meg az edzőtáborba. Úgy állítottuk össze az edzéseket és a szabadidőprogramokat, hogy a játékosok frissek maradjanak, és ne fásuljanak el. Még van egy utolsó edzésünk, remélem, senki sem fog megsérülni, az elmúlt időszakban sajnos volt pár kiesőnk – mondta Dárdai Pál a felkészülésről a szombati sajtótájékoztatón. – A játékosok jól dolgoztak, meglátjuk, mit hoz a holnap. Voltak olyan pillanatok, amikor úgy gondoltam: most oda kéne csapni, mert láttam olyan dolgokat a játékosoktól, amik nem tetszettek, aztán jöttek az intenzív játékok, amiket magas színvonalon hajtottak végre a srácok, így megnyugodtam. A következő napon ugyanígy volt. Jelenleg magabiztos vagyok, de majd holnap a tizedik percben intek, hogy akkor miként gondolom.”

A magyar szövetségi kapitány az ellenfélről is beszélt. Dárdai szerint a mi pontjaikat akarják elvinni a görögök Budapestről.

„Jó mentalitású ellenfél lép pályára, amelyik győzni akar: azért jönnek, hogy elvigyék a három pontot, a mi három pontunkat. Mert ez a mi három pontunk. Ellenállunk, mindent megteszünk azért, hogy ez a mi három pontunk is maradjon. Bármelyik csapat megnyerheti majd a mérkőzést, a pillanatnyi forma dönthet. Ha nekik is sikerül az, ami a mi csapatunknak, és fizikailag, taktikailag, illetve mentálisan is fel lesznek készítve, akkor lehet, hogy csak egy pontrúgás dönt ezen a mérkőzésen: azt nem tudom megmondani, hogy melyik csapat javára” – tette hozzá a magyar szövetségi kapitány.

„Nem tudjuk megmondani, hogy a görögök pontosan milyen játékrendszerben játszanak, de ezen a meccsen nem a szisztéma, hanem a mentalitás dönthet majd. Én és a stábom meg vagyunk győződve arról, hogy jó mentalitású csapatunk van, ezért tudtunk a szoros mérkőzésekből jól kijönni. Őszinte leszek, ezen a mérkőzésen mi csak nyerhetünk. Ha megvernek minket a görögök, mi ugyanúgy versenyben leszünk."

A szövetségi kapitány szkeptikus volt azzal kapcsolatban, hogy a holnapi selejtező sorsdöntő találkozó lesz-e.

„Sorsdöntő meccs? Olyan szép szavak ezek... Mondjuk erre, hogy sorsdöntő? Akkor mi lesz a következő? Ha mindkettőt megnyerjük, mi lesz az utána következő mérkőzés? Ha ezt szeretnétek, legyen ez a sorsdöntő. Szerintem nem az, csupán egy mérkőzés a sok közül. Egy mérkőzés a céljaink eléréséhez, a harmadik helyhez. A meccs után majd megbeszéljük, hogy mit jelentett ez a találkozó a válogatott jövőjét illetően.”

„Van pár kérdőjel a kezdőcsapatot illetően, a stábommal árgus szemekkel figyeljük az edzéseket. Dzsudzsák Balázs még most sem százszázalékos, őt is meg kell néznünk ma. Balázs eldönti majd, hogy tudja-e vállalni a játékot. Nem készülünk meglepetéssel. Nem fogunk változtatni a játékon, megvan a receptünk, és nyerni akarunk.”

TŐZSÉR DÁNIEL SZERINT SENKIT SEM AKARUNK A POKOLBA KÜLDENI. TEKINTSE MEG VIDEÓNKAT A MAGYAR CSAPAT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁRÓL!

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek