Magyar-finn: tavasszal győztes gólt lőtt, most is győzni akar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.13. 22:56
Bár a hét elején még megfázással küszködött Roman Eremenko, a finn válogatott középpályása, csütörtökön határozottan kijelentette, hogy jól van, és egyáltalán nincs veszélyben a játéka. Miközben a finn szövetségi kapitány a döntetlennel is elégedett lenne pénteken az Üllői úton, a játékos szerint az Eb-részvétel kiharcolásához szükség lesz a három pontra.

„Jól vagyok, nincs lázam, nem fáj a torkom. Az orrom még el van dugulva, de kifelé jövök a betegségből, biztosan játszhatok – mondta csütörtök este a CSZKA Moszkva játékosa, aki a két válogatott márciusi felkészülési mérkőzésén a finnek győztes gólját szerezte Győrben. – Határozott céllal jöttünk. Ahhoz, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra, győznünk kell Budapesten. Három éve jártunk itt, tavasszal is játszottunk, ismerjük annyira a magyar válogatottat, hogy tudjuk, mire számítsunk.”

Eremenko elmondta, jobban szeret elöl játszani, mint visszavont középpályásként, de elöl is csak akkor tud kibontakozni, ha lendületből vezethetik a támadást, felállt védelem ellen kevésbé mutatkoznak meg az erényei.

„Azt játsszuk, amit az elmúlt két évben, ez megy nekünk. Kockáztatnunk kell, fel kell gyorsítanunk a játékot, és szerintem ez sikerülni fog, mert a magyarok sem állnak be a kapujuk elé. Nekik is nyerniük kell, támadni fognak, ez által lehetőséget kapunk, s nagyon jó esélyünk nyílik a győzelemre" – vélekedett Eremenko.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik