Válogatott: Hajnal szerint a siker a csapat morális erejét mutatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.11. 13:50
Négy nappal a bukaresti 0–3 után a magyar labdarúgó-válogatott végig kézben tartva a mérkőzést 5–1-re legyőzte az észteket, és visszavette a selejtezőcsoport második helyét a törököktől vereséget szenvedő románoktól. A magyar válogatott keddi csapatkapitánya, a második gólunkat szerző Hajnal Tamás a találkozó után elmondta, a nehézségek ellenére sikerült jól felkészülni a meccsre, motiváltan játszott az együttes, és a morális erejét is mutatja a siker.

„Nem volt könnyű ráhangolódni erre a mérkőzésre, a bukaresti vereség után nagyon rossz hangulatban kezdtük meg a felkészülést az észtek ellen. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy mielőbb magunk mögött hagyjuk a kudarcot, sokat beszélgettünk szabadidőnkben az edzőtáborban, igyekeztünk támogatni egymást. Az utóbbi napokban ennek meg is lett az eredménye, sokat javult a hangulat, és az észtek ellen megfelelő hozzáállással, maximális motivációval léptünk pályára. A csapat morális erejét jól mutatja, hogy egy ilyen fájó vereség után mennyire gyorsan sikerült talpra állnunk" – mondta Hajnal Tamás az mlsz.hu-nak.Hajnal Tamás az mlsz.hu-nak.

Hajnal szerint nemcsak mentálisan, hanem taktikailag is jól sikerült a felkészülés, megtaláltuk az észtek gyenge pontjait, a széleken rendre sikerült megbontani a vendégek védelmét.

„Végig támadó szellemben futballoztunk. Az első félidőben nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, majd a második elején volt egy rosszabb periódusunk, ekkor az észtek két cseréje sokat lendített a játékukon, de a negyedik góllal eldőlt a mérkőzés, és visszavettük az irányítást – tette hozzá Hajnal. – Az első percektől domináltunk, kapufát lőttünk, helyzeteink voltak, de nagyon kellett az első gól, ezt követően sokkal felszabadultabban kezdtünk el játszani. Jól mutatja a csapat motiváltságát, hogy az első és a második találat után sem vettünk vissza, újabb gólokat akartunk szerezni. Sikerült megvalósítanunk a taktikát, jól használtuk ki a széleket, a védelem mögé tudtunk kerülni, a beadások után pedig hatékonyan tartották meg a labdákat a támadók, ennek köszönhetően rendre voltak érkezők a középpályáról, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket. Szerettünk volna bizonyítani a közönségnek, úgy érzem, ez sikerült, ráadásul a románok visszaelőzése is összejött, s ezzel megmaradt az esély a kitűzött célunk elérésére."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik