Huszti: Vajon minden rendben működik odahaza?

Vágólapra másolva!
2012.09.28. 14:47
null
Huszti Szabolcs a válogatottban nem játszik, de<br />szorít a magyar sikerekért (Fotó: Action Images)
Minden kétséget kizáróan a legjobb formában lévő magyar labdarúgó, mégis valószínűtlennek tűnik, hogy a következő kerethirdetéskor elhangzik Huszti Szabolcs neve. A középpályás beszél ugyan a válogatottságról, de konkrétumok híján hannoveri remeklése érdemel több szót.

– Négy Bundesliga-meccsen három gólt szerzett, hét gólpasszt adott, alig van olyan rangsor, amelyen ne állna az élen. Lehet ezt még fokozni?
– Nyilván lehet. Remekül érzem magam, jó állapotban vagyok, ám azt nem tudom, meddig tartható ez a szint. Borítékolható, hogy lesznek gyengébb meccseim is, ez sajnos elkerülhetetlen. Hozzáteszem, ugyanaz a futballista vagyok, aki fél éve még nem játszott a Zenitben. A különbség annyi, hogy Németországban megkapom a lehetőséget a bizonyításra. Ennek ellenére tartom, szakmailag jó döntést hoztam, amikor Szentpétervárra szerződtem. Ezt éppenséggel az elmúlt hetekben mutatott teljesítményem igazolja. Aki azt gondolja, hogy a Hannover kéthetes nyári edzőtáborában szedtem így össze magam, téved. Évek munkája van abban, hogy most úgy játszom, ahogy.

– Jobb labdarúgó lett Oroszországban?
– Biztosan. Hallom, hogy egyesek szerint erősödtem is. Nos, ezt csak azok állíthatják, akik nem értenek a focihoz. Ugyanannyi kiló vagyok ma is, amennyi három esztendeje voltam, több izom sincs rajtam. Sőt, ugyanennyit futottam régen is. Mentálisan ugyanakkor fejlődtem. Felgyorsult a gondolkodásom, ennek köszönhetően a kiélezett helyzetekben többnyire a jó megoldást választom.

– Éppen egy ilyen futballistára lenne szükség a magyar válogatottban... Van realitása vagy csak halvány esélye, hogy visszatérjen a nemzeti együttesbe?
– Ahogy ugyanaz a játékos, ugyanaz az ember is vagyok, aki két éve voltam. És ugyanaz a véleményem is, ami akkor volt.

– Nem létezik, hogy ne legyen megoldás ebben az ügyben.
– Bár nem hinném, talán én vagyok a hibás érte, hogy a válogatottban – Bozsik Péter kivételével – nem jöttem ki a magyar edzőkkel. A 'nyolcvanhatos világbajnokság volt az eddigi utolsó, amelyen részt vettünk. Akkor én hároméves voltam. Azóta nem jutottunk ki sehová, és ez nem csak az én vétkem. Talán érdemes lenne elgondolkodni, minden rendben működik-e odahaza. Félreértés ne essék, szorítok én a válogatottnak, amiként ugyanúgy drukkolok a Videotonnak is, hogy az Európa-ligában sikeres legyen. Risztov Éva csodálatos londoni hajráját is végigordítottam. Attól még, hogy nem játszom a válogatottban, magyar vagyok.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HUSZTI SZABOLCSOT FOGLALKOZTATJA-E EGY ESETLEGES TÉLI KLUBVÁLTÁS, ILLETVE HOGY JUHÁSZ ROLAND ÉS KIRÁLY GÁBOR MIT GONDOL KORÁBBI VÁLOGATOTTBELI CSAPATTÁRSUK HELYZETÉRŐL, KERESSE A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁT!

HANNOVER–NÜRNBERG 4–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik