Holland-magyar: Van Gaal nem tudja elképzelni a csalást

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.09. 10:58
null
Louis van Gaal is gyanakszik, de nem fogadási csalásra (Fotó: Reuters)
Louis van Gaal, a vb-résztvevő holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pénteki sajtótájékoztatóján ismét szembesült a 8–1-es hazai győzelemmel végződő Hollandia–Magyarország vb-selejtező körüli meccsmanipulációs gyanúval, és kijelentette: nem tudja elképzelni, hogy a magyarokat megvesztegették volna a nagy különbségű vereség érdekében, inkább az ellene tervezett „karaktergyilkosságról" lehet szó.

 

A Telegraaf című holland lapban egy hete megjelent nagy terjedelmű interjúban egy magát fogadási ügyekben igencsak járatosnak mondó, Németországban évekkel ezelőtt gyanúba is keveredő holland fiatalember, Paul Rooij hazája futballjának fertőzöttségéről beszélt, és bizton állította: a holland–magyar vb-selejtezőt „megtrükközték". Rooij indoklásában a holland labdarúgás fertőzöttségét is említette, a magyar bajnokságot pedig úgy festette le, hogy „meccseinek többsége nem tiszta", és miért lenne más a válogatott, ahová abból a ligából toboroznak játékosokat.

Van Gaal ezzel szemben úgy véli, hiába állítja magáról valaki azt, hogy „fogadási csalási szakértő", nem kell minden szavát fenntartás nélkül elhinni.

„Én inkább hiszek az UEFA-nak, mint Paultjének – mondta Van Gaal. – Az európai szövetség rendszere, amelyet éppen a fogadási csalások kiszűrése érdekében építettek ki, nem jelzett semmit, nem voltak kiugróan magas fogadások. Különben is, a magyarok a második helyen álltak a csoportban, nem lett volna logikus, hogy így tegyenek."

A hollandok szövetségi kapitánya az ügy mögött a személye elleni összeesküvést sejt:

„Pault olyanok használják fel eszközként, akik nyilvánvalóan szeretnék értéktelenné tenni a holland válogatott nagyszerű győzelmét. Ez egy újabb fejezete a Louis van Gaal elleni karaktergyilkosságnak. Rendben, vettem a lapot, és most már önök is ismerik a véleményemet erről az ügyről."

A holland–magyarral kapcsolatos gyanú felbukkanásakor a holland szövetség jelezte: mivel az UEFA ellenőrző rendszere semmi gyanúsat nem észlelt, nem tartják indokoltnak a vizsgálódást, csupán hivatalosan értesítik az európai szövetséget a sajtóban megjelentekről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik