HIRDETÉS
HIRDETÉS
SOMOGYI ZSOLT 2018.06.06 23:40 Frissítve: 2018.06.07 08:15

Háttérfoci – Somogyi Zsolt jegyzete

HIRDETÉS

 

Az a sárga telefontok… Divatos, megvédi a mobilt az ütéstől, kényelmessé teszi a készülék fogását. Ma, amikor mindenki az okosba' mélyed, ha szabad másodperce akad, nem mindegy, mibe csomagolja. Na de amikor az ember futballmeccsre megy, miért a kijelzőt bámulja?! Miként az a kedves fehérorosz szurkoló, aki nem sokkal a félidő előtt érezte, hogy itt az idő ránézni a közösségi oldalra, írt-e valaki a Viber-csoportba, tett-e valaki fel új fotót az Instára.

 
Csak annak lehet örülni, hogy nem kaptunk ki Bresztben

Jó, a kivétel próbára teszi a szabályt, egy ásítozó a BL-döntőn is akadhatott. De sajnos a kép tényleg árulkodó volt. A társaság, amellyel a mérkőzést néztem, futballőrültekből áll, azonban a srácok az első percek után egyre gyakrabban néztek lefelé – a tévé képernyőjét megelőzte a mobilkijelző. Unalmas volt a meccs – szólt a magyarázat. Persze lüktető játékot, fordulatos találkozót aligha várhatott bárki is.

Mióta huszonöt éve itthon kikaptunk Izlandtól – nagy szégyen volt, de annak is két éve már, hogy örültünk az iksznek ellenük –, sőt azóta, amióta egy éve vereséget szenvedtünk Andorrában, félünk a szezonvégi, vakációrövidítő mérkőzésektől. Az ember akarja nézni, szurkolna, üvöltene dühében vagy örömében, de valahogy azt veszi észre, hogy olvas, híreket lapoz, a meccs inkább amolyan háttérzajjá válik.

Persze jó kérdés: mit adott nekünk ez az esti összecsapás? Az rögtön feltűnt, mennyire nehezen találja meg a labda Szalai Ádámot. S a szakmai stáb feladata lenne (végre) megadni a választ a kérdésre: vajon ez mennyire múlik a csatár mozgásán, s mennyire fakad a többiek ötlettelen futballjából? Nem kevésbé égető kérdés a védelem összeállítása: Georges Leekens harmadik mérkőzésén a sokadik felállást próbálta ki, és nem lehet nyugodt.

„Egyfolytában ott vannak a kapunk előtt” – nézett fel Fábián a mobiljából. Ennek a megjegyzésnek főleg a bizonytalan védősor lehetett az oka, amikor a belorusz fedezet három emberünkön szökkent át, vagy amikor Gulácsi Péter bravúros védésével végződött néhány hazai akció.

Andorra, Luxemburg és Kazahsztán után Fehéroroszország is gondot okozott nekünk. Lássuk be, jelenleg ezen a szinten vagyunk.

Az okostelefon is ezt jelezte.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.22 00:38:38

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Leszögezi, hogy annál nagyobb sértés nincs a lelátón, mint amikor azt vágják valakinek a fejéhez, hogy nem ért a futballhoz. Az áll mögötte, hogy az illető csak nézi, de nem látja a játékot, ez pedig valóban vád a javából. Igen ám, de ki ért hozzá – valójában?

2018.07.22 00:46:06

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Marco Rossit egyelőre megilleti az ártatlanság vélelme.

2018.07.21 08:57:26

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

„Leépítette a szervezetét az előző évek életmódja, csont és bőr volt. De amikor hozzáért a labdához…”

2018.07.20 01:03:47

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A tengerentúli karrierjére koncentrál.

2018.07.02 12:58:53

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR, TUMBÁSZ HÉDI

Tibor, Roland és Nikolett – ismerkedjünk meg a Sallai családdal!

HIRDETÉS
HIRDETÉS