HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.11 23:27 Frissítve: 2018.09.12 01:16

Harmincegy év, parádés gólok – a Rossi-éra első sikere; csodakütyük bűvkörében

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

HIRDETÉS

 

Pályára lépett kedden a magyar felnőtt- és az U21-es válogatott is. Előbbi a Groupama Arénában, utóbbi a Szusza Ferenc Stadionban. A Fradi-pályán az UEFA egy korábbi döntése nyomán nem lehettek jelen a nézők, de lapunk munkatársai természetesen ott voltak a lelátón és a pálya mellett, s onnan küldték beszámolójukat, ahogy a Megyeri útról is helyszíni tudósítás készült a belgák elleni, fájdalmas vereséggel végződő összecsapásról.

Manapság már számos találmány segíti a sportolókat egészségük megőrzésében. Az egyre modernebb eszközöket a magyar profik is előszeretettel alkalmazzák. A Chicago Fire futballcsapatánál légióskodó Nikolics Nemanja például otthonra is vett magának egy Game Ready elnevezésű kütyüt. S nemcsak megvette, mindennap használja is, ami magyarázhatja, miért sikerült megúsznia az izomsérüléseket. Hogy mi minden áll még a versenyzők rendelkezésére, megtudhatják összeállításunkból.

A hollandok elleni pénteki mérkőzésre készül a magyar férfi kosárlabda-válogatott. A felkészülés nem volt zökkenőmentes, ráadásul a két legjobb játékos, Hanga Ádám és Allen Rosco sérülés miatt nem állhat a szövetségi kapitány rendelkezésére. Ivkovics Sztojan azonban – ahogyan azt tőle már megszokhattuk – optimistán várja az idegenbeli összecsapást. Interjúnkban a tesztelt fiatalokról is beszél, no és arról, érdemes volt-e „mészárszékre” küldenie Belgrádban az együttest.

Amiről jó ideje beszéltek, kedden hivatalossá vált: az év végén távozik a Ferraritól Kimi Räikkönen. A finn pilóta azonban nem fordít hátat a Formula–1 világának, hanem visszatér első csapatához, a Sauberhez. Helyére a vörösökhöz Charles Leclerc kerül majd. Hogy ki lehet régi-új istállójánál a csapattársa, s mi vezetett végül ahhoz, hogy nem maradhatott a maranellóiaknál, kiderül elemzésünkből.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.20 23:15:50

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Zsiborás Gábort, az FTC és az MTK négyszeres válogatott labdarúgóját ma huszonöt éve, szeptember 21-én több százan kísérték el az utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Felesége megrendülten fogadta a részvétnyilvánításokat, az ikrek pedig nagy valószínűséggel képtelenek voltak felfogni, feldolgozni mi történik körülöttük.

2018.09.13 13:23:22

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Szolid öröm, kitörő feszültség, végül ölelés és mosoly.

2018.09.12 22:38:45

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett a görög meccs előtt. Hogy hitet ad a majd’ egy éve nyeretlen társaságnak, önbizalmat a cselekhez, a lövésekhez, például a korábbi akadémiai reménységeknek.

2018.09.12 22:40:33

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Lesz első az egyenlők között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS