HIRDETÉS
HIRDETÉS
TŐSÉR NORBERT (PARALIMNI) 2017.03.04 19:00 Frissítve: 2017.03.04 19:36

Gyermeki lelkesedés

A fergeteges hangulatról a Cipruson szolgáló magyar békefenntartók gondoskodtak az Írország elleni mérkőzésen. Leghangosabban és leglelkesebben azonban Komáromi Henrietta, amatőr játékvezető szurkolt.

HIRDETÉS
Fenyvesi Evelin (jobbra) munkában

 

Megígérték, betartották, sőt túl is teljesítették vállalásukat. Az ENSZ Cipruson szolgáló erőinek (UNFICYP) magyar kontingenséből ugyanis lényegesen többen választották péntek esti programnak a Magyarország–Írország mérkőzést, mint azt korábban jelezték. A magyar katonák – civilben persze – Famagustából, Nicosiából és Athienouból érkeztek, s harmincegyen jó kis hangulatot teremtettek a Tasszosz Markosz Stadionban.

Komáromi Henrietta

Dudák, számtalan zászló, egy légvédelmi kürt és kizárólag jókedv szükségeltetett, hogy a gól nélküli döntetlen is felejthetetlen élmény legyen a válogatott játékosainak, stábtagjainak. A kontingens tagja volt Komáromi Henrietta, aki egyedüliként – a télies estében – rövid ujjú mezben ugrálta és üvöltötte végig a mérkőzést.

„Szeptember óta dolgozom Cipruson, egyéves szolgálaton vagyok. Leginkább Fenyvesi Evelin és Markó Edina miatt jöttem ki a mérkőzésre, de persze a teljes csapatnak szorítottunk. Fenyő szintén Jánoshalmán született, ismerem pici lány kora óta, de Edinával is régi az ismeretségem, a kilencvenes évek elején segédkeztem Szombathelyen a Viktória FC, akkor még kispályás szakágának megalapításánál” – mondta egy levegővétellel Komáromi Henrietta, aki Magyarországon az amatőr futballban játékvezető egyben.

Kapcsolatát a lányokkal mi sem bizonyítja jobban, mint hogy közvetlenül a mérkőzés előtt kapott egy kisméretű mezt, a válogatott játékosok aláírásával.

„Jánoshalmi vagyok, tizenkét évesen kezdtem futballozni a helyi klubban, és Henrietta is ott futballozott – kezdte Fenyvesi Evelin, a Ferencváros és a női válogatott középpályása. – Mivel kis klubról van szó, a lányoknál valamennyi korosztály egy csapatban edzett, és habitusa alapján könnyű volt megismernem. Korábban egyeztettünk, hogy mikor és hol lesznek Cipruson a mérkőzéseink, és a lányokkal aláírattam egy kis mezt, amelyet még az írek elleni meccs előtt odaadtam neki.”

Hogy Komáromi Henrietta hogyan került a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmáról a Vas megyei Szombathelyre, lényegtelen…

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.04.21 14:41:17

Magyar válogatott SZÖVEG: PIETSCH TIBOR, FOTÓK: TUMBÁSZ HÉDI

„Szalai Ádámot nem úgy kezelik idehaza, ahogy megérdemelné” – véli a magyar futball utolsó klasszikus 10-ese.

2018.04.21 10:09:24

Magyar válogatott SZÖVEG: PIETSCH TIBOR, FOTÓK: SZABÓ MIKLÓS

Úgy hírlik, a kéthavonta felbukkanó UEFA-elöljárók is rendre elismerő szavak kíséretében zárják látogatásukat.

2018.04.20 08:10:54

Magyar válogatott BABJÁK BENCE

„Lionel Messinek sem két perc a repülőút Európából Dél-Amerikába, mégis számíthat rá a nemzeti csapat.”

2018.04.19 23:07:25

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az első tétmeccsig érvényben van az »ártatlanság vélelme«, nem illik kritikát megfogalmazni.

2018.04.11 09:43:37

Magyar válogatott NAGY ZSOLT

A hazai és nemzetközi mérések tapasztalatait konferencia keretében beszélték meg a szakértők.

HIRDETÉS
HIRDETÉS