TŐSÉR NORBERT (PARALIMNI) 2017.03.04 19:00 Frissítve: 2017.03.04 19:36

Gyermeki lelkesedés

A fergeteges hangulatról a Cipruson szolgáló magyar békefenntartók gondoskodtak az Írország elleni mérkőzésen. Leghangosabban és leglelkesebben azonban Komáromi Henrietta, amatőr játékvezető szurkolt.

Fenyvesi Evelin (jobbra) munkában

 

Megígérték, betartották, sőt túl is teljesítették vállalásukat. Az ENSZ Cipruson szolgáló erőinek (UNFICYP) magyar kontingenséből ugyanis lényegesen többen választották péntek esti programnak a Magyarország–Írország mérkőzést, mint azt korábban jelezték. A magyar katonák – civilben persze – Famagustából, Nicosiából és Athienouból érkeztek, s harmincegyen jó kis hangulatot teremtettek a Tasszosz Markosz Stadionban.

Komáromi Henrietta

Dudák, számtalan zászló, egy légvédelmi kürt és kizárólag jókedv szükségeltetett, hogy a gól nélküli döntetlen is felejthetetlen élmény legyen a válogatott játékosainak, stábtagjainak. A kontingens tagja volt Komáromi Henrietta, aki egyedüliként – a télies estében – rövid ujjú mezben ugrálta és üvöltötte végig a mérkőzést.

„Szeptember óta dolgozom Cipruson, egyéves szolgálaton vagyok. Leginkább Fenyvesi Evelin és Markó Edina miatt jöttem ki a mérkőzésre, de persze a teljes csapatnak szorítottunk. Fenyő szintén Jánoshalmán született, ismerem pici lány kora óta, de Edinával is régi az ismeretségem, a kilencvenes évek elején segédkeztem Szombathelyen a Viktória FC, akkor még kispályás szakágának megalapításánál” – mondta egy levegővétellel Komáromi Henrietta, aki Magyarországon az amatőr futballban játékvezető egyben.

Kapcsolatát a lányokkal mi sem bizonyítja jobban, mint hogy közvetlenül a mérkőzés előtt kapott egy kisméretű mezt, a válogatott játékosok aláírásával.

„Jánoshalmi vagyok, tizenkét évesen kezdtem futballozni a helyi klubban, és Henrietta is ott futballozott – kezdte Fenyvesi Evelin, a Ferencváros és a női válogatott középpályása. – Mivel kis klubról van szó, a lányoknál valamennyi korosztály egy csapatban edzett, és habitusa alapján könnyű volt megismernem. Korábban egyeztettünk, hogy mikor és hol lesznek Cipruson a mérkőzéseink, és a lányokkal aláírattam egy kis mezt, amelyet még az írek elleni meccs előtt odaadtam neki.”

Hogy Komáromi Henrietta hogyan került a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmáról a Vas megyei Szombathelyre, lényegtelen…

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.19 00:09:05

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Engem nem érdekel a gazdagságod, a celeb léted és már az sem, miért a pénzt választottad a karrier helyett. Már nem zavar, hogy egy még Magyarországról nézve is semmilyen, a fejlődést aligha szolgáló bajnokságban játszol hétről hétre. Ez a te utad. Viseld a következményeit! Az viszont fontos számomra, számunkra, hogy te még nem léphetsz le a süllyedő hajóról, mert szükség van rád.

2017.11.18 09:14:19

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

Farkas János az 1966-os angliai vb-n – szerintünk – a torna gólját lőtte kapásból a brazilok hálójába.

2017.11.17 23:54:45

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Rajongók, szakemberek tartják számon világszerte a nagy magyar labdarúgóhoz köthető dátumokat.

2017.11.16 23:49:28

Magyar válogatott TŐKE JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A következő években a futball-vb- és Eb-selejtezőcsoportok sorsolásakor már én is csak egy mondatot mormoltam magamban: „Csak ne a szerbeket!” Apám néha hozzátette: „meg a románokat se”, de ez utóbbi nem mindig jött be.

2017.11.16 13:26:11

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Kádár több gólt és gólpasszt jegyzett, mint Nagy Ádám – ők játszották a legtöbbet. Pátkai a jövő embere?