Gyermeki lelkesedés

TŐSÉR NORBERT (Paralimni)TŐSÉR NORBERT (Paralimni)
Vágólapra másolva!
2017.03.04. 19:00
null
Fenyvesi Evelin (jobbra) munkában
A fergeteges hangulatról a Cipruson szolgáló magyar békefenntartók gondoskodtak az Írország elleni mérkőzésen. Leghangosabban és leglelkesebben azonban Komáromi Henrietta, amatőr játékvezető szurkolt.

 

Megígérték, betartották, sőt túl is teljesítették vállalásukat. Az ENSZ Cipruson szolgáló erőinek (UNFICYP) magyar kontingenséből ugyanis lényegesen többen választották péntek esti programnak a Magyarország–Írország mérkőzést, mint azt korábban jelezték. A magyar katonák – civilben persze – Famagustából, Nicosiából és Athienouból érkeztek, s harmincegyen jó kis hangulatot teremtettek a Tasszosz Markosz Stadionban.

Komáromi Henrietta
Komáromi Henrietta

Dudák, számtalan zászló, egy légvédelmi kürt és kizárólag jókedv szükségeltetett, hogy a gól nélküli döntetlen is felejthetetlen élmény legyen a válogatott játékosainak, stábtagjainak. A kontingens tagja volt Komáromi Henrietta, aki egyedüliként – a télies estében – rövid ujjú mezben ugrálta és üvöltötte végig a mérkőzést.

„Szeptember óta dolgozom Cipruson, egyéves szolgálaton vagyok. Leginkább Fenyvesi Evelin és Markó Edina miatt jöttem ki a mérkőzésre, de persze a teljes csapatnak szorítottunk. Fenyő szintén Jánoshalmán született, ismerem pici lány kora óta, de Edinával is régi az ismeretségem, a kilencvenes évek elején segédkeztem Szombathelyen a Viktória FC, akkor még kispályás szakágának megalapításánál” – mondta egy levegővétellel Komáromi Henrietta, aki Magyarországon az amatőr futballban játékvezető egyben.

Kapcsolatát a lányokkal mi sem bizonyítja jobban, mint hogy közvetlenül a mérkőzés előtt kapott egy kisméretű mezt, a válogatott játékosok aláírásával.

„Jánoshalmi vagyok, tizenkét évesen kezdtem futballozni a helyi klubban, és Henrietta is ott futballozott – kezdte Fenyvesi Evelin, a Ferencváros és a női válogatott középpályása. – Mivel kis klubról van szó, a lányoknál valamennyi korosztály egy csapatban edzett, és habitusa alapján könnyű volt megismernem. Korábban egyeztettünk, hogy mikor és hol lesznek Cipruson a mérkőzéseink, és a lányokkal aláírattam egy kis mezt, amelyet még az írek elleni meccs előtt odaadtam neki.”

Hogy Komáromi Henrietta hogyan került a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmáról a Vas megyei Szombathelyre, lényegtelen…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik