HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2010.08.11 10:09 Frissítve: 2015.03.11 01:35

Gera Zoltán az angolokat is megtréfálhatja

Egyvalami közös a ma este a Wembley gyepére lépő angol és magyar válogatott tagjaiban: mindegyikük a becsületéért küzd. Amíg azonban a hazaiaknak a vb-kudarcot, a mieinknek a tavasz végi címeres blamát kell valahogy feledtetniük. Egervári Sándor együttese immár Gera Zoltánnal a csapatban javíthat.   

Gera ismét összecsaphat Gerrarddal (Fotó: Meggyesi Bálint - archív)

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya ma este a Wembleyben, Anglia ellen mutatkozik be a nemzeti csapat kispadján. A feladat nem ígérkezik könnyűnek, még úgy sem, hogy a háromoroszlánosok háza táján sem felhőtlen a hangulat – a drukkerek és a szakírók még nem bocsátották meg Wayne Rooneyéknak a dél-afrikai kudarcot.

 
Milyen eredmény születik a szerdai Anglia-Magyarország mérkőzésen?
Összes szavazat:6471
Szavazás kezdete: 2010. 01. 01
A szavazást lezárták.
Angol győzelem. - 48%
Magyar győzelem. - 33%
Döntetlen. - 18%
 

„Vegyük csak sorra azokat az éveket, amelyeket a nagyra becsült klasszisaink, Ferdinand, Beckham, Lampard, Gerrard, Owen játéka fémjelzett. Előbb Glenn Hoddle érkezett a maga sajátos elképzeléseivel, nem volt jó. Következett a játékosait a keblére ölelő nagy Kevin Keegan, vele se jutottunk előrébb. Legyen külföldi kapitány, mondták, de Sven-Göran Erikssonnak sem jutott babér. Vissza a mieinkhez, hirdették, Steve McClarennel is leszerepeltünk. Őt újabb külföldi követte, a mindenhol bizonyító, egyik legfelkészültebb szakembernek tartott Fabio Capello. Szintén bukta. Kérdem én, ki a felelős azért, hogy nincs eredmény? Naná, hogy a játékosok” – mondott ítéletet Steven Howard, a legnépszerűbb angol napilap, a The Sun kolumnistája.  

Ha most a kedves olvasó némi analógiát vél felfedezni az angol és a magyar futball közelmúltbeli történelmében, még ha a dimenzió kétségkívül különbözik is, aligha téved: a Steven Howard felvázolta gondolatsort honi nevekkel is be lehetne helyettesíteni, mint ahogyan az elmúlt évtizedekben mindig, most is a kapitányváltásban látják sokan az előrelépés zálogát.

Egervári első sikerét már elérte a válogatottnál: 10 hónap önkéntes száműzetés után visszatért az együttesbe Gera Zoltán, a Fulham légiósa, aki klubtársa, az angol válogatott Bobby Zamora szerint is megnehezítheti a hazaiak dolgát.

„Gera Zoltánnal kétségkívül jól megértjük egymást a pályán, nagyszerű labdarúgó, technikai képzettsége kivételes, rengeteget tett hozzá a Fulham elmúlt szezonbeli sikereihez – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Zamora. – Benne van a pakliban, hogy gólt szerez ellenünk. Ám nemcsak a gólérzékenysége az erőssége, az előkészítésben is jeleskedik, úgyhogy egy Gera-gólpassztól is tarthatunk, de elég masszív az angol védelem ahhoz, hogy kétségkívül pompás kvalitásai ellenére megakadályozzuk a helyzetbe kerülésben.”

A ma esti mérkőzésen várhatóan szerepet kap Koman Vladimir is, akit nagyon jól ismer Egervári Sándor, hiszen a tavalyi U20-as világbajnokságon már együtt értek el sikereket. „Mindig jó olyasvalakivel dolgozni, akit az ember már ismer – vélekedett a Sampdoria légiósa. – Mi az egyiptomi világbajnokságon természetesen elég jól összekovácsolódtunk, de nem szeretném másokkal összehasonlítani, minden edzőnek megvan a maga erénye, Sanyi bácsinak is, amit utánpótlásszinten már az egész világ előtt bizonyított.”

Most újabb nagy feladat előtt áll. Ahogy az egész válogatott is.

A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN NÉGYOLDALAS ÖSSZEÁLLÍTÁST TALÁL AZ ESTI MECCSRŐL!

 FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ANGLIA–MAGYARORSZÁG
Helyszín: London, Wembley Stadion. Időpont: 21.00. Vezeti: Stéphane Lannoy (francia)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
Anglia: Hart – G. Johnson, Dawson, Terry, A. Cole – Milner, Barry, Lampard, Gerrard – Rooney, Zamora. Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Magyarország: Király G. – Szélesi, Juhász, Lipták, Vanczák – Dzsudzsák, Vadócz, Elek Á., Huszti – Gera, Rudolf. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!     
2019.02.14 08:58:43

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A kapitány a közelgő Eb-selejtezőről, a kibővült körről és a nagykövet segítségéről is beszélt.

2019.02.13 23:45:06

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Végh Antal éppúgy a szocializmus egyik furfangos szelepe volt, ahogy a műfajában nála klasszisokkal tehetségesebb Hofi Géza is. Még az sem véletlen tán, hogy Hofi a futballt mint témát vele egy időben »találta meg«.

2019.02.13 23:14:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2019.02.08 15:23:26

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

Tarlós István főpolgármester Kocsis Sándorról, Varga Zoltánról, gombfociról, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságról.

2019.02.05 09:44:27

Magyar válogatott BORBOLA BENCE

Közeleg a 2020-as, részben budapesti rendezésű Eb – és közeleg a selejtezők rajtja is.