Gála: augusztus 23-án Villányba indul az Albert-expressz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.15. 16:24
Augusztus 23-án indul első hivatalos útjára az Albert-expressz, az Albert Flórián emlékére elnevezett vasúti szerelvény. Az úti cél Villány, ahol az érdeklődők szurkolhatnak a hagyományos SZÚR-on, vagyis a Színészek– Újságírók Rangadón, és részt vehetnek egy kellemes borkóstolón is.

A MÁV Nosztalgia Kft. – Albert Flórián örököseivel egyetértésben – évente 6-8 alkalommal Albert-vonatot indít azzal a szándékkal, hogy az aranylabdás magyar játékos alakját, emlékét megidézzék a szurkolókkal, futballbarátokkal, tisztelőkkel közösen.

Az egész napos programok a sportra épülnek, mind azt a célt szolgálják, hogy emlékezzünk és felidézzük a „Császár" emlékét és ápoljuk a magyar futball nemes hagyományait.

Emlékezetes nap vár az utazás résztvevőire, a szerelvény utasai között szerepelnek a vonat névadójának hozzátartozói, a Magyar Újságíró Labdarúgó-válogatott és a Magyar Színészválogatott tagjai, illetve ismert korábbi Fradi-játékosok és három játékvezető – Arany Tamás FIFA-bíró vezetésével.

A nap csúcspontja Villányban egy háromcsapatos nagypályás körmérkőzéses torna, ennek keretében kerül sor a SZÚR-ra, illetve a két csapat megmérkőzik a helyi közéleti együttessel is.

Útközben Albert Flóriánról szóló fotókiállítás, filmvetítés, zenés programok és kerekasztal-beszélgetések színesítik a programot.

Jegyek elővételben válthatók a www.mavnosztalgia.hu oldalon, vagy a MÁV Nosztalgia Kft. értékesítési irodájában, a Budapest Nyugati pályaudvar 10. vágánya mellett. Telefonon érdeklődni az alábbi számon lehet: +36 1 269-5242.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik