Futsal vb-pótselejtező: Dróth Zoltán nélkül Olaszországban

Vágólapra másolva!
2016.04.09. 09:45
A magyar futsalválogatott április 13-án, szerdán 20.30 órakor Olaszország vendégeként lép pályára világbajnoki pótselejtezőn. A mieink a párharc első mérkőzésén hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedtek, az idegenbeli visszavágón Dróth Zoltán és Rábl János hiányában a tisztes helytállás a cél.

A magyar válogatott hétfőig Budapesten készül, majd hétfőn utazik Firenzébe. A mieink programjában addig is edzések, videós elemzések, valamint az Újpest–Puskás Akadémia NB I-es mérkőzés megtekintése szerepel. Rossz hír a magyar együttes számára, hogy Dróth Zoltán és Rábl János sárga lapos eltiltás, míg a csapatkapitány Trencsényi János sérülés miatt kihagyja az olaszországi visszavágót.az Újpest–Puskás Akadémia NB I-es mérkőzés megtekintése szerepel. Rossz hír a magyar együttes számára, hogy Dróth Zoltán és Rábl János sárga lapos eltiltás, míg a csapatkapitány Trencsényi János sérülés miatt kihagyja az olaszországi visszavágót.

Az elmúlt napokban a vb-pótselejtező mellett más is foglalkoztatta a magyar futsaltársadalmat, ugyanis nagy elismerés érte a válogatottat. A futsalplanet.com 2015 legjobb válogatottja szavazáson a magyar csapatot is a résztvevők közé sorolta, többek között olyan nemzeti csapatokkal együtt, mint Brazília, Argentína vagy Spanyolország. A szavazáson edzők és sportújságírók adhatják le voksaikat.

Az Olaszországban korábban a Napoli és a Luparense csapatát is irányító Sito Rivera szerint a továbbjutásról már nem érdemes beszélni, a tisztes helytállás a fő célunk a visszavágón.

„Az első meccsen egy erősebb ellenféllel szemben sikerült egy félidőn át helytállni, végül sajnos az olaszok három gólt is tudtak szerezni. A visszavágót sem adjuk fel előre, szeretnénk a maximumot kihozni magunkból, és minél jobb eredményt elérni Pratóban. Sokat kell javítanunk a játékunkon, és nagy érvágás az alapembereink hiánya is, de vannak jó képességű játékosaink, például Komáromi Péter és Harnisch Ákos, akik egészségesen várják a találkozót” – mondta Sito Rivera szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Az Olaszország–Magyarország világbajnoki pótselejtező visszavágója április 13-án, szerdán 20.30 órakor kezdődik Pratóban.

A MAGYAR FUTSALVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Tóth Gyula (Rába ETO), Matkovics Gábor (Rába ETO)
Mezőnyjátékosok: Németh Péter (Futsal Club Veszprém), Harnisch Ákos (Rába ETO), Vas Ádám (Futsal Club Veszprém), Dávid Richárd (MVFC Berettyóújfalu), Gál István (MVFC Berettyóújfalu), Öreglaki Norbert (Swietelsky-Haladás VSE), Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu), Hosszú Ádám (DF Renaplin FC Dunaújváros), Klacsák Bence (DF Renaplin FC Dunaújváros), Horváth Norbert (DF Renaplin FC Dunaújváros), Szeghy Szabolcs (Aramis SE), Komáromi Péter (MVFC Berettyóújfalu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik