Futsal: U19-es válogatottunk nem jutott ki az Eb-re

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.27. 21:47
Nem jutott ki a szeptemberi, lettországi Európa-bajnokságra az U19-es magyar futsalválogatott, mert csak a harmadik helyen végzett grúziai selejtezőcsoportjában. A mieink a nyitányon a házigazdát 5–2-re megverték, utána viszont Spanyolországtól (0–3) és Törökországtól (3–7) is kikaptak.

A törökök elleni zárómeccs első félidejében úgy tűnt, sikerül szépen búcsúzni a sorozattól, a szünetben ugyanis Juhász Donát és Nagy Kevin góljával még 2–0-ra vezettünk. A második játékrészben azonban „elfogyott” a csapat, a törökök az első tíz percben négy perc alatt négy gólt szerezve megfordították az állást, majd a hajrához közeledve – kihasználva az öt a négy elleni helyzetekben eladott labdáinkat – még háromszor bevették az üres kaput, a teljesen szétesett magyar csapat közben csak egyszer volt eredményes.

Így alakult ki a 7–3-as végeredmény, ami egyben azt is jelenti, hogy válogatottunk a harmadik helyen zárta a tornát, az Eb-részvételt kiharcoló spanyol, valamint a török válogatott mögött.

„Az első félidőben sem nyújtottunk jó teljesítményt, dekoncentráltan, fásultan játszottunk, de tudatosabbak voltunk ellenfelünknél, ezért 2–0-ra vezettünk a szünetben – értékelt a mérkőzést követően Frank Tamás szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – A második félidőben rémálomszerű jelenetek történtek a pályán, a törökök egy szerencsés góllal szépítettek, mi pedig teljesen összezavarodtunk a pályán, cserékkel sem sikerült felrázni a társaságot. Percek alatt hátrányba kerültünk, és onnantól kezdve kockáztatnunk kellett, de az öt a négy elleni szituációkban érthetetlen labdaeladásaink voltak, a törököknek csak az üres kapuba kellett lőniük a labdákat. Ezen a mérkőzésen sikerült húsz perc alatt lenulláznunk az elmúlt egy év munkáját, a második félidei teljesítményünkért szégyellem magam a teljes csapat nevében.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik