Futsal: másodszor is sima vereség a spanyoloktól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.31. 09:36
A magyar férfi futsalválogatott a spanyoloktól elszenvedett keddi 7–0-s vereség után szerdán 6–0-ra kapott ki félkészülési mérkőzésen a kétszeres világbajnoktól – tájékoztatott az mlsz.hu.

A spanyolok az első tíz percben óriási nyomást helyeztek a mieinkre, amit jól bírtunk, viszont a 12. és a 13. percben betaláltak a hazaiak, majd a szünet előtt is szereztek egy gólt, így 3–0-val mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőt is jól kezdte a magyar válogatott, a 29. percig nem kaptunk gólt, viszont a hajrában jobbnak bizonyultak a kétszeres világbajnok spanyolok, újabb gólokat szereztek, beállítva a 6–0-s végeredményt.

Eredményben csak minimálisan javultunk egy nap alatt, játékban azonban sikerült látható előrelépést elérni, a mai találkozón volt karaktere a csapatnak – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak. – A játékosok mentálisan erősebbek voltak, tartalmasabb meccset játszottak, mint kedden. Ugyanakkor elég volt egy-egy kihagyás, és ezeket kíméletlenül kihasználták a hazaiak, így szoros mérkőzésre nem volt esélyünk. Tapasztalatszerzésnek kiváló volt ez a két találkozó, ehhez a sebességhez a hazai bajnokságban nem lehet hozzászokni, ilyen meccseken tanulhatjuk meg, hogy milyen magas szintű koncentrációra van szükség ezen a szinten. A későbbiekben is játszunk hasonló erősségű válogatottakkal, most már tudjuk, mire számíthatunk az élcsapatok ellen, bízom benne, hogy sikerülhet valamelyest közelítenünk hozzájuk. A pályára lépő újoncok bizonyították, hogy helyük van a keretben, de természetesen nekik is sokat kell fejlődniük ahhoz, hogy nemzetközi szinten megállják a helyüket.”

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

 

Selección Española de Fútbol on Twitter

MATCH HIGHLIGHTS | Relive Spain's second win against Hungary! 6-0 https://t.co/cssZWuK3F8


 

 

 

FUTSAL
FÉRFI VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Spanyolország–MAGYARORSZÁG 6–0 (3–0)

Córdoba
Magyarország: Varsányi Áron - Dávid Richárd, Komáromi Péter, Tatai József, Rábl János
Cserék: Siska Gergő, Miklós Tamás, Kondás Kristóf, Klacsák Bence, Boromisza Dániel, Hajmási Milán, Takács Zoltán, Alasztics Marcell, Boznánszky Gábor

A MAGYAR FUTSALVÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Varsányi Áron (Csömör), Alasztics Marcell (Haladás)
Mezőnyjátékosok: Dávid Richárd (Veszprém), Komáromi Péter (Veszprém), Kondás Kristóf (Debreceni EAC), Tatai József (Veszprém), Hajmási Milán (Haladás), Miklós Tamás (Székelyudvarhely), Klacsák Bence (Dunaferr), Boznánszky Gábor (Aramis), Boromisza Dániel (Veszprém), Takács Zoltán (MVFC), Siska Gergő (Nyírgyulaj), Rábl János (MVFC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik