Futsal Eb-sel.: a lengyelekkel játszunk a pótselejtezőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.06. 14:15
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Nyonban elkészítette a jövő évi futsal Európa-bajnokság pótselejtezőjének párosításait. A magyar válogatott a selejtezőcsoportok legjobb harmadik helyezettjével, a lengyelekkel küzd meg az Eb-részvételért.

A jövő évi, szlovéniai Európa-bajnokságra már csak négy hely kiadó, a házigazdák mellett eddig az olasz, az ukrán, a portugál, a spanyol, a kazah, az orosz, valamint a mieink csoportjából az azeri válogatott biztosította helyét a tornára. A négy maradék helyre a magyar mellett a horvát, a cseh, a francia, a grúz, a lengyel, a román és a szerb válogatott pályázik: a nyolc csapat négy kisorsolt párharcának győztesei csatlakoznak az Eb-mezőnyhöz.

A francia és a grúz válogatottnak az előselejtezőből érkezve sikerült playoffhelyre verekednie magát a tavaszi selejtezőkön, a többi csapat már az előző években is jó eséllyel harcolt az Eb-szereplésért, többen közülük gyakori résztvevői a tornának.

A csütörtöki sorsoláson a magyar válogatott mellé a lengyeleket húzták ki, akik legjobb csoportharmadikként játszhatnak pótselejtezőt, csoportjukban a spanyolok és a szerbek előzték meg őket.

Az Európa-bajnoki részvételért rendezendő párharcot hazai pályán kezdjük. Az első mérkőzést szeptember 10–13. között, a visszavágót szeptember 24–27. között rendezik meg.

FUTSAL EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
A PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA
MAGYARORSZÁG–Lengyelország
Csehország–Szerbia
Franciaország–Horvátország
Románia–Grúzia

Már kivívta az Európa-bajnoki szereplés jogát: Szlovénia (házigazda), Olaszország, Azerbajdzsán, Ukrajna, Portugália, Spanyolország, Kazahsztán, Oroszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik