Futsal Eb: bele a közepébe! A világranglista-vezetővel kezdünk

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.02. 10:55
null
A magyar válogatott már kipróbálta a Kombank Arénát (Fotó: mlsz.hu)
Ma 21 órakor Spanyolország ellen megkezdi Európa-bajnoki szereplését a magyar futsalválogatott Belgrádban. Két nappal később Ukrajna ellen lép pályára a magyar csapat, szintén 21 órától. Az M4 és az Eurosport mindkét mérkőzést élőben közvetíti a Belgrád Arénából – a Nemzeti Sport Online-on pedig szintén élőben, szöveges tudósításunkon keresztül követheti az eseményeket, illetve a reakciókat.

 

A hétfői napot rövid városi sétával kezdte a válogatott, majd videós elemzés, hivatalos fotózás és az esti edzés szerepelt a programban. A Belgrád Arénában tartott tréningen többek között az egy az egy elleni helyzeteket, a kapura lövéseket és a támadásbefejezéseket is gyakorolta a magyar válogatott.

A Spanyolország elleni mérkőzésen egy alapembert kell nélkülöznie a csapatnak, Harnisch Ákos a románok elleni playoff-mérkőzésen begyűjtött piros lapja következtében nem lehet ott a pályán, de csütörtökön az ukrán válogatott ellen már játszhat.

A válogatott célja továbbra is az ukránok elleni győzelem, de ez korántsem jelenti azt, hogy eleve feladjuk a keddi, spanyolok elleni összecsapást. Trencsényi János az első mérkőzésről elmondta: a futsalban egyébként is kiemelten fontos védekezésnek még nagyobb szerepe lesz a világranglista-éllovas Spanyolország ellen.

„Az első mérkőzésünkön a tisztes helytállás a célunk, a világ egyik legerősebb gárdájával kerülünk szembe. Spanyolország ellen nehéz lesz, hiszen előreláthatólag a védekezés is sok energiánkat fogja felemészteni. Próbálunk minél jobb eredményt elérni, de az igazi célunk a második találkozó megnyerése, hiszen a fő motivációnk a legjobb nyolc közé jutás” – mondta a csapatkapitány az mlsz.hu-nak.

Sito Rivera, a mieink spanyol szövetségi kapitánya hozzátette, pályafutása során már többször is szembekerült honfitársaival, ezért nem érzi különlegesnek a keddi összecsapást.

„A hazám válogatottja elleni első mérkőzésen még furcsán éreztem magam, de most már nem jelent gondot ez a feladat, mondhatjuk, hogy hozzászoktam a szituációhoz, hiszen több mint tízszer játszottam aktuális csapatommal Spanyolország ellen – ecsetelte a szakember. – Nem lesz egyszerű feladat, de próbáljuk a legtöbbet kihozni a mérkőzésből, ehhez fegyelmezetten kell védekeznünk, és az eredménytől függetlenül összpontosítanunk kell az utolsó pillanatig. Ahogy azt korábban is említettem, a fő célunk a második mérkőzésünkön az ukránok legyőzése. Eddig minden a terv szerint halad, csodálatos érzés volt megérkezni az Eb helyszínére, elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával is.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Tóth Gyula, Tihanyi Csaba
Mezőnyjátékosok: Trencsényi János, Németh Péter, Szeghy Szabolcs, Gál István, Dávid Richárd, Klacsák Bence, Öreglaki Norbert, Hosszú Ádám, Horváth Norbert, Harnisch Ákos, Rábl János, Dróth Zoltán
Szövetségi kapitány:
Sito Rivera

A KEDDI CSOPORTMECCSEK
A-csoport, 18.30:
Szerbia–Szlovénia
B-csoport, 21.00: SpanyolországMAGYARORSZÁG

A RÉSZTVEVŐ ORSZÁGOK

A-csoport: Szerbia (házigazda), Portugália, Szlovénia
B-csoport: Spanyolország, Ukrajna, MAGYARORSZÁG
C-csoport: Oroszország, Horvátország, Kazahsztán
D-csoport: Olaszország (címvédő), Csehország, Azerbajdzsán

10. FUTSAL EURÓPA-BAJNOKSÁG, 2016, BELGRÁD (SZERBIA)
Időpont:
2016. február 2–13.

JEGYINFORMÁCIÓK
A MIEINK CSOPORTJA, ESÉLYLATOLGATÁS
A TELJES PROGRAM
A TORNA LEBONYOLÍTÁSI RENDSZERE
HELYSZÍN
A FUTSAL SZABÁLYAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik