Futsal: Csehországban mérik össze erejüket a Visegrádi Négyek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.19. 18:20
Turzó József kinevezése óta a magyar férfi futsalválogatott két felkészülési mérkőzést játszott le, április elején Costa Ricát győzte le egymás után kétszer. A nyári szünet után jövő héten ismét összejön a keret, hogy elutazzon a Visegrádi Négyek Tornájára, a csehországi Nymburkba. Hétfőn este a házigazdák ellen lép pályára a csapat, kedden a szlovák, szerdán a lengyel válogatott lesz a mieink ellenfele.

A válogatott – és a tornán szintén résztvevő U21-es együttes – összetartása már csütörtökön kezdődik napi két edzéssel, majd vasárnap utazik el a két csapat a torna helyszínére.

– Nem volt egyszerű a keret kialakítása, erre az összetartásra például az előző keret mindhárom kapusát elvesztettük klubkötelezettsége miatt – mondta a csapatra váró feladatokról Turzó József a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának. – Klasszikus balszélsőinkkel sem állunk jobban, hiszen élcsapatainkban csak Pál Patrik szerepel ezen a poszton, ezért az NB II-ben játszó Harnisch Ákosra is nagy szükségünk van. Közösen készülünk az U21-es csapattal, így jó teljesítmény esetén az 1997 januárja után született játékosok számára is megnyílhat a kapu az A-válogatottba. Nehéz dolgunk lesz, mert riválisaink a legerősebb keretükkel érkeznek a tornára, de a válogatottnál mindig szempont az eredményes szereplés, miközben elsődleges célunk továbbra is az építkezés.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Varsányi Áron (Csömör), Pallai Gábor (Nyírgyulaj)
Mezőnyjátékosok: Komáromi Péter (Veszprém), Dávid Richárd (Veszprém), Klacsák Bence (Dunaferr), Harnisch Ákos (Győr – NB II), Pál Patrik (Dunaferr), Bencsik Roland (Veszprém), Tatai József (Veszprém), Boromisza Dániel (Veszprém), Sánta Attila (Nyírgyulaj), Dróth Zoltán (Haladás), Sáhó Kristóf (Dunaferr), Vas Ádám (Haladás)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik