HIRDETÉS
HIRDETÉS
DEÁK ZSIGMOND
DEÁK ZSIGMOND
2017.09.12 23:09 Frissítve: 2017.09.12 23:19

Futballkönyök – Deák Zsigmond jegyzete

HIRDETÉS

 

Komoly és rendszeres fizikai igénybevétel után a könyöktájék, illetőleg a felkarcsont külső alsó része, az úgynevezett epikondilusz az itt eredő izmok túlzott igénybevétele miatt begyullad, és fájdalom jelentkezik. Ezt hívják a köznyelvben teniszkönyöknek, noha természetesen nem csak a teniszezők szenvednek tőle.

S mi történik, ha maga az epikondilusz okoz sérülést, s hiába sajog, a másiknak sokkal jobban fáj? Egykori egyetemi kosárcsapatunk tagját jókora orral áldotta-sújtotta a sors, így a palánk alatt bőven kapott az ellenfél centereinek könyökétől. Rutinos sérültként a cimboránál mindig volt egy erre a célra rendszeresített méretes kapukulcs, ezzel tette vissza a helyére az elferdült testrészt, aztán már ment is vissza játszani, a könyöklő pedig a személyi hiba mellé még csodálkozhatott is, micsoda hősök a Közgáz Nemecsek kosarasai.

Pepe is folytatta a magyar–portugál labdarúgó vb-selejtezőt, miután Priskin Tamás könyöke és az ő szemöldöke találkozóját előbbi nyerte. A meccset viszont a vendégek, többek között azért, mert a Fradi csatára piros lapot kapott. Az ítélet pillanatában iszonyatosat ordítottam, s talán még a holland bíró, Makkelie sporttárs női ági felmenőit is emlegettem, aztán visszanézve az esetet, már részben igazat kellett adnom neki. Ha nincs vér, talán nincs piros sem, de volt, a könyök is lendült és mozgott hátrafelé, szóval… Ez még véletlenül sem jelenti azt, hogy meghazudtolnám mai számunkban nyilatkozó honfitársunkat, készséggel elhiszem az ő hasonló sérüléseit is, a pályán a csata hevében nyilván mást lát és érez az ember, mint kintről a hetvennyolcadik visszajátszás után.

Priskin mindenesetre a leginkább korrekt megoldást választotta: elnézést kért egyrészt Pepétől, másrészt nehéz helyzetbe hozott csapattársaitól, majd hat nappal később szintén a Groupama Aréna gyepén, az ominózus könyökös helyétől néhány méterre látványos gólt vágott NB I-es bajnokin a Vasasnak. Ha már meg nem történtté nehezen teheti a sérülést és részben vereséget okozó szabálytalanságát, próbálja elhomályosítani. Hozzáteszem, neki ugyanebben a stadionban volt már egy másik pozitív előjelű kabinetalakítása, a 2015. novemberi Eb-pótselejtezőn, amikor kipókhálózta a norvég kapu bal felső sarkát, közvetve a kontinensviadalra lőve a magyar gárdát.

Emlékezzünk inkább erre, ne a „futballkönyökére”.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.31 17:28:08

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS

Id. Lomnici Zoltán fáradhatatlanul járja a magyar településeket, hogy segítse Puskásék emlékének ápolását.

2018.07.28 21:18:07

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL Kifejezetten hiányzott, hogy nincs visszajátszás, szégyen vagy sem, valamennyi gólunknál ösztönösen vártam az ismétlést.

2018.07.26 09:01:40

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Egyvalamit elárulok: egy szövetségi kapitánynak nem feltétlenül a legjobb futballistákat kell behívnia...”

2018.07.25 10:23:06

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Fő erénye az időtlenség volt, ami halála után örökkévalósággá nemesedik.

2018.07.25 10:15:03

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Sportvezetői pályafutása is példaértékű, de riporterként lett világklasszis, aki szurkolóként rajongott a magyar sporthősökért, ám tökéletes profiként végezte a munkáját.

HIRDETÉS
HIRDETÉS