FIFA: augusztusra halasztották az új világranglistát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.20. 10:49
null
A horvátok helyezését nehéz lenne megmagyarázni, így nincs is júliusi világranglista (Fotó: AFP)
A FIFA egy hónappal elhalasztotta az új világranglista közzétételét. Az eredetileg július 19-re ígért rangsor új időpontja augusztus 16. Ennek oka az lehet, hogy a korábbi számítási módszerről az Élő Árpád által kidolgozott és az ő nevét viselő pontrendszerre való átállás nem zökkenőmentes, pontatlanságokat rejt magában.

Amikor a FIFA június 7-én közzétette a legutóbbi világranglistát, a következő rangsor dátumának július 19-ét nevezte meg.

Azt is közölte a szervezet, hogy az eddigi számítási módszerről áttér az Élő-szisztémára. Ennek megvalósítása azonban nem teljesen egyértelmű, és sokak szerint jelentős átmeneti pontatlanságokat tartogat.

A korábbi rangsor számításában mértékadó football-rankings.info számítása alapján a júliusi világranglista első két helyén Németország és Brazília állna, a világbajnok Franciaország negyedik, az ezüstérmes Horvátország pedig csak a 15. lenne.

Más szakoldalak is nyilvánossá tették saját számításaikat, s bár a horvátokat kihozták a 7.és a 12. helyre is, látszik, hogy a rangsorolás nem egyértelmű.

Az eddigi rendszer szerint Horvátország a 4. helyen állna Brazília, Franciaország és Belgium mögött.

A FIFA vezetői talán sejtik, hogy nem tökéletes az átállás, ezért írhatták át utólag a június 7-én megjelent cikkükben a következő rangsor dátumát július 19-ről augusztus 16-ra.

Hogy akkor milyen sorrend lesz? Lehet számolgatni és találgatni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik