HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.20 10:49 Frissítve: 2018.07.20 11:17

FIFA: augusztusra halasztották az új világranglistát

A FIFA egy hónappal elhalasztotta az új világranglista közzétételét. Az eredetileg július 19-re ígért rangsor új időpontja augusztus 16. Ennek oka az lehet, hogy a korábbi számítási módszerről az Élő Árpád által kidolgozott és az ő nevét viselő pontrendszerre való átállás nem zökkenőmentes, pontatlanságokat rejt magában.

HIRDETÉS
A horvátok helyezését nehéz lenne megmagyarázni, így nincs is júliusi világranglista (Fotó: AFP)

Amikor a FIFA június 7-én közzétette a legutóbbi világranglistát, a következő rangsor dátumának július 19-ét nevezte meg.

Azt is közölte a szervezet, hogy az eddigi számítási módszerről áttér az Élő-szisztémára. Ennek megvalósítása azonban nem teljesen egyértelmű, és sokak szerint jelentős átmeneti pontatlanságokat tartogat.

A korábbi rangsor számításában mértékadó football-rankings.info számítása alapján a júliusi világranglista első két helyén Németország és Brazília állna, a világbajnok Franciaország negyedik, az ezüstérmes Horvátország pedig csak a 15. lenne. 

Más szakoldalak is nyilvánossá tették saját számításaikat, s bár a horvátokat kihozták a 7.és a 12. helyre is, látszik, hogy a rangsorolás nem egyértelmű.

Az eddigi rendszer szerint Horvátország a 4. helyen állna Brazília, Franciaország és Belgium mögött.

A FIFA vezetői talán sejtik, hogy nem tökéletes az átállás, ezért írhatták át utólag a június 7-én megjelent cikkükben a következő rangsor dátumát július 19-ről augusztus 16-ra.

Hogy akkor milyen sorrend lesz? Lehet számolgatni és találgatni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.20 23:15:50

Magyar válogatott SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Zsiborás Gábort, az FTC és az MTK négyszeres válogatott labdarúgóját ma huszonöt éve, szeptember 21-én több százan kísérték el az utolsó útjára a Farkasréti temetőben. Felesége megrendülten fogadta a részvétnyilvánításokat, az ikrek pedig nagy valószínűséggel képtelenek voltak felfogni, feldolgozni mi történik körülöttük.

2018.09.13 13:23:22

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Szolid öröm, kitörő feszültség, végül ölelés és mosoly.

2018.09.12 22:38:45

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett a görög meccs előtt. Hogy hitet ad a majd’ egy éve nyeretlen társaságnak, önbizalmat a cselekhez, a lövésekhez, például a korábbi akadémiai reménységeknek.

2018.09.12 22:40:33

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Lesz első az egyenlők között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS