FFT: megjelent a FourFourTwo magazin májusi száma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.12. 10:14
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 110., avagy 2019. májusi száma!

• A címlapsztori egy olyan fiúé, akinek vállait egy nemzet elvárásainak terhe nyomja. Szerencsére ő nem azzal a stresszelős fajta. Szoboszlai Dominik nagyon laza, vagány fickó, és tudja kezelni, hogy Détári Lajos óta az első fiatal magyar játékos, aki felől máris európai topcsapatok érdeklődnek.

Szoboszlai Dominik nagyon laza, vagány fickó, és tudja kezelni, hogy Détári Lajos óta az első fiatal magyar játékos, aki felől máris európai topcsapatok érdeklődnek.

• Brit anyalapunk fókuszában ebben a hónapban a Manchester United egyelőre csodatevő menedzsere, a korábbi közönségkedvenc játékosa, Ole-Gunnar Solskjaer áll. Csak néhány hónapra volt szükség, hogy az Old Traffordon teljesen megváltozzon a hangulat. Futballisták, edzők és barátok arról, hogyan mentette meg a nemrégiben véglegesített Babaarcú gyilkos a United idényét.

• Az élvonaltól 15 hosszú évig távol maradó Leeds most minden erejével a visszatérésre összpontosít, amiben nagy szerepe lehet Marcelo Bielsának. Az FFT utánajárt, hogyan tesz rendet az argentin mester az Elland Roadon.

• Keresve sem találnánk emblematikusabb válogatott játékosokat Bobby Moore-nál és Pelénél, de 1976 nyarán a páros összeállt, hogy az újdonsült TEAM AMERICA sorait erősítse. Felelevenítjük a legendás mérkőzést!

• A Barcelona fellélegezhet: Frenkie de Jong júliustól már a sorait erősíti. Váltottunk vele néhány szót a Camp Nout megjáró ajaxos elődökről és persze a Real Madrid felett aratott diadalról.

• Mélyen él a köztudatban, hogy a török futball maga az őrület. A jelenlegi idényben a nem is annyira régen élvonalbeli Istanbul Basaksehir az első bajnoki címe felé robog, míg a 19-szeres bajnok Fenerbahce örülhet, ha bent marad. Na meg Robinhóról se feledkezzünk meg!

Kevin Keegan Newcastle-je 1996 januárjában tizenkét ponttal vezette a Premier League tabelláját, mégis megelőzte a Manchester United. Keegant kérdeztük arról, hogyan veszítették el a bajnokságot, és hogyan nyerték el mégis a közönség szívét.

• Döglött akták sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal Király Gábor 24 évvel ezelőtti kiállítását elevenítjük fel.

• Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír, hogyan készültek a titkosszolgálatok a Kádár-korszak rettegett mérkőzéseire, a Magyarország–Szovjetunió találkozókra, amelyeken mindig lehetett tartani rendszerellenes megnyilvánulásoktól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik