nemzetisport.hu 2019.04.12 10:14 Frissítve: 2019.04.12 13:40

FFT: megjelent a FourFourTwo magazin májusi száma

Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 110., avagy 2019. májusi száma!

 

• A címlapsztori egy olyan fiúé, akinek vállait egy nemzet elvárásainak terhe nyomja. Szerencsére ő nem azzal a stresszelős fajta. Szoboszlai Dominik nagyon laza, vagány fickó, és tudja kezelni, hogy Détári Lajos óta az első fiatal magyar játékos, aki felől máris európai topcsapatok érdeklődnek.

• Brit anyalapunk fókuszában ebben a hónapban a Manchester United egyelőre csodatevő menedzsere, a korábbi közönségkedvenc játékosa, Ole-Gunnar Solskjaer áll. Csak néhány hónapra volt szükség, hogy az Old Traffordon teljesen megváltozzon a hangulat. Futballisták, edzők és barátok arról, hogyan mentette meg a nemrégiben véglegesített Babaarcú gyilkos a United idényét.

• Az élvonaltól 15 hosszú évig távol maradó Leeds most minden erejével a visszatérésre összpontosít, amiben nagy szerepe lehet Marcelo Bielsának. Az FFT utánajárt, hogyan tesz rendet az argentin mester az Elland Roadon.

• Keresve sem találnánk emblematikusabb válogatott játékosokat Bobby Moore-nál és Pelénél, de 1976 nyarán a páros összeállt, hogy az újdonsült TEAM AMERICA sorait erősítse. Felelevenítjük a legendás mérkőzést!

• A Barcelona fellélegezhet: Frenkie de Jong júliustól már a sorait erősíti. Váltottunk vele néhány szót a Camp Nout megjáró ajaxos elődökről és persze a Real Madrid felett aratott diadalról.

• Mélyen él a köztudatban, hogy a török futball maga az őrület. A jelenlegi idényben a nem is annyira régen élvonalbeli Istanbul Basaksehir az első bajnoki címe felé robog, míg a 19-szeres bajnok Fenerbahce örülhet, ha bent marad. Na meg Robinhóról se feledkezzünk meg!

Kevin Keegan Newcastle-je 1996 januárjában tizenkét ponttal vezette a Premier League tabelláját, mégis megelőzte a Manchester United. Keegant kérdeztük arról, hogyan veszítették el a bajnokságot, és hogyan nyerték el mégis a közönség szívét.

• Döglött akták sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal Király Gábor 24 évvel ezelőtti kiállítását elevenítjük fel.

• Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír, hogyan készültek a titkosszolgálatok a Kádár-korszak rettegett mérkőzéseire, a Magyarország–Szovjetunió találkozókra, amelyeken mindig lehetett tartani rendszerellenes megnyilvánulásoktól.

2019.12.08 04:13:39

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Amancio Amaro élete legszebb négy évének tartja, amikor együtt játszott a Real Madridban a magyar futball-legendával.

2019.12.07 23:45:26

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

A Világ Sportlegendái-díj ünnepélyes átadásán az Aranycsapat és a Real egykori sztárját posztumusz díjjal tüntették ki.

2019.12.06 23:25:50

Magyar válogatott S. TÓTH JÁNOS, PUSZTAI VIOLA (Monte-Carlo)

Fotók. Videó! Posztumusz díjjal jutalmazzák Puskás Ferencet, az F1-es világbajnok is megnézte a legendás labdarúgó karrierjének emlékeiből rendezett kiállítást.

2019.12.03 21:29:53

Magyar válogatott S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2019.12.03 20:49:08

Magyar válogatott THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Felvetődik a kérdés: nem kellene-e egy korszerű követelményrendszert bevezetni, s ezen keresztül ellenőrizni az utánpótlásban folyó munka hatékonyságát?