Feröeri–magyar: Juhász, a szurkoló; Gábor atya és Xavi

Vágólapra másolva!
2016.09.05. 11:34
null
Juhász Roland a vb-selejtezőkön már nem nézhet farkasszemet Cristiano Ronaldóval (Fotó: Korponai Tamás)
A válogatottól visszavonuló Juhász Roland immár „civilben” járt Telkiben a Feröer elleni meccset megelőzően. A Videoton védője beszélt arról, hogy próbált távolságot tartani a csapattól, továbbá Gábor atya intelmeiről és a Xavival közös képéről is.

 

– Ahogy figyeltem a válogatott indulásáról készült reptéri fotókat, feltűnt, hogy hiányzik valaki. Nem fáj a szíve, amikor nézi a híradásokban, miként készül a csapat az első vb-selejtezőre?
– Furcsa érzés, az biztos – mondta a Nemzeti Sportnak Juhász Roland: a 33 éves futballista 2004 áprilisa óta 94 alkalommal szerepelt címeres mezben, de az Eb után búcsút intett a válogatottnak. – Igyekeztem nem nézni a híreket. Persze érdekel, mi van a srácokkal, szurkolok nagyon, de a szívfájdalom miatt inkább megpróbáltam némi távolságot tartani. Csak hát az nem könnyű… Egy kedves ismerősömnek megígértem, hogy aláíratok egy labdát a társakkal, elvittem Telkibe, és szokatlan volt, hogy civilben vagyok, míg a többiek az egyenpólóban, amelyet én is jól ismerek… Ám nincs ezzel gond, én akartam, hogy így legyen.

– A keddi mérkőzést milyen érzésekkel nézi majd?
– Érdekes lesz. Még azt sem tudom, hol nézem. Két edzésünk is lesz, de azért hazaérek, így előfordulhat, hogy a barátaimmal, Feczesin Robival, Torghelle Sanyival beülünk valahova, és együtt nézzük meg a meccset. Persze az elmúlt években is megtörtént, hogy nem lehettem ott a pályán, mondjuk, sérülés miatt, vagy mert az aktuális kapitány nem számított rám, szóval azért nagyjából tudom, mi vár rám, de ez új lesz. Én akartam befejezni, innentől szurkoló vagyok, ebben a minőségben ez lesz az első mérkőzés. Sok kedves üzenetet kaptam, hogy hiányzom, legutóbb például Gábor atya említette.

– Gábor atya?
– Szokássá vált, hogy a válogatott elmegy Telkiben a templomba, és a plébános mindig adott némi lelki útravalót. A srácok mondták, hogy most is jártak ott, és az atya is szóba hozta a hiányzókat, Király Gábort és engem. Jó érzés, kár is tagadni. Ám azt gondolom, jobb így, hogy én döntöttem, és nem abbahagyatták velem.

A Videoton védője a Xavival közös képéről is beszélt.

„Régóta tervezzük, hogy meglátogatjuk Némót Katarban, és mert a bajnoki szünetben volt négy szabadnapunk, Feczesin Robival elutaztunk. Nagykabátot nem pakoltunk, egyszer sem volt negyven Celsius-foknál kevesebb napközben… Az egyik este vacsoráztunk, és kiderült, Xavi is éppen ott van. Krisztiánt és a klubtársát, Vladimír Weisst felismerte, és bár a katari bajnokságban ellenfelek, azonnal szólt, hogy csatlakozzunk az asztaltársaságához. Amíg távolról, a pályáról ismertem, akkor is sejtettem, hogy normális, kulturált ember, de érdekes volt megtapasztalni, mennyire közvetlen, barátságos személyiség. Persze hamar kiderült, hogy mi is futballozunk, kérdezte, hol játszunk, természetesen a foci volt a téma."

Instagram photo by Juhász Roland * Aug 25, 2016 at 11:08pm UTC


Ha arra is kíváncsi, mit vár a feröeri meccstől és az alaposan megerősített Videotontól, keresse a Nemzeti Sport hétfői számát, amelyet már digitális formában is elérhet!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A FERÖER ELLENI VB-SELEJTEZŐRE (szeptember 6.)
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Fiola Attila (Videoton), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Lang Ádám (Videoton)
Középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Kovács István (Videoton), Kleinheisler László (Darmstadt – Németország), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Vida Máté (Vasas)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Stieber Zoltán (Kaiserslautern – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

A FERÖERI KERET
KAPUSOK:
Gunnar Nielsen (FH Hafnarfjördur – Izland), Kristian Joensen (KÍ Klaksvík), Teitur Gestsson (HB Tórshavn)
VÉDŐK:Jónas Tór Naes (B36 Tórshavn), Atli Gregersen (Víkingur), Sonni Ragnar Nattestad (Fylkir – Izland), Rógvi Baldvinsson (Vidar – Norvégia), Jóhan Troest Davidsen (HB Tórshavn), Viljormur Davidsen (Vejle BK – Dánia), Bárdur Hansen (Fremad Amager – Dánia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:René Joensen (Vendsyssel – Dánia), Pól Jóhannus Justinussen (NSÍ Runavík), Róaldur Jakobsen (B36 Tórshavn), Kaj Leo í Bartalsstovu (FH Hafnarfjördur – Izland), Sölvi Vatnhamar (Víkingur), Árni Frederiksberg (NSÍ Runavík), Fródi Benjaminsen (HB Tórshavn), Hallur Hansson (AC Horsens – Dánia), Brandur Hendriksson (Randers – Dánia), Heini Vatnsdal (Fremad Amager – Dánia)
CSATÁROK:Klaemint Olsen (NSÍ Runavík), Páll Klettskard (KÍ Klaksvik), Jóan Símun Edmundsson (Odense – Dánia)

VB-SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA , A B-CSOPORT MENETRENDJE

2016. szeptember 6., kedd
20.45: Feröer–Magyarország

20.45: Andorra–Lettország
20.45: Svájc–Portugália

2016. október 7., péntek
20.45: Magyarország–Svájc

20.45: Lettország–Feröer
20.45: Portugália–Andorra

2016. október 10., hétfő
20.45: Lettország–Magyarország

20.45: Andorra–Svájc
20.45: Feröer–Portugália

2016. november 13., vasárnap
18.00: Magyarország–Andorra

20.45: Portugália–Lettország
20.45: Svájc–Feröer

2017. március 25., szombat
20.45: Portugália–Magyarország

18.00: Andorra–Feröer
18.00: Svájc–Lettország

2017. június 9., péntek
20.45: Andorra–Magyarország

20.45: Feröer–Svájc
20.45: Lettország–Portugália

2017. augusztus 31., csütörtök
20.45: Magyarország–Lettország

20.45: Portugália–Feröer
20.45: Svájc–Andorra

2017. szeptember 3., vasárnap
20.45: Magyarország–Portugália

18.00: Feröer–Andorra
20.45: Lettország–Svájc

2017. október 7., szombat
20.45: Svájc–Magyarország

18.00: Feröer–Lettország
18.00: Andorra–Portugália

2017. október 10., kedd
20.45: Magyarország–Feröer

20.45: Lettország–Andorra
20.45: Portugália–Svájc

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik