Feröeri-magyar: Ha ez a három pont megvan, a finnek elleni is meglesz - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.13. 16:18
null
Dárdai Pál szerint nagy lesz a kontraszt a bukaresti és a feröeri mérkőzés között (Fotó: Veres Viktor)
A magyar labdarúgó-válogatott kedden 20.45-kor Feröeren lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn. Dárdai Pál szövetségi kapitány szerint ha óriási lesz a kontraszt a bukaresti „pokol" és a feröeri nyugalom között, nem lesz sétagalopp a mérkőzés, mostani ellenfelünket senki nem szokta kiütni, viszont ha ez a siker megvan, akkor teljes nyugalommal lehet készülni a finnek elleni meccsre, ez esetben pedig garantálja az újabb három pontot.

 

„Mind a két mérkőzésen a játékosok nyomás alatt játszanak – kezdte az MLSZ Tv-nek adott nyilatkozatát Dárdai Pál. – Az első a román közeg miatt volt, meg az elmúlt évek alatti tehetetlenség miatt. Mivel a második félidőben nagyot futballoztak, meg fegyelmezettek voltak, így van egy egyfajta eufória, mindenki nagyon örül. Most teljesen ellentétes lesz az előző meccsel, akkor egy felfokozott hangulatú mérkőzésen, hatalmas nagy csinnadratta közepette léptek pályára a stadionban, itt meg nagy nyugalom van, nagy csend, itt más mentalitás kell. Más lelkiállapotba kell kerülni, de még mindig van időnk. Délután megnézzük, kik a sérültek, ki az, aki vállalni tudja a mérkőzést, ki nem. Ma már az edzői stábbal összeültünk, hogy ki hogyan látja, hogyan kellene játszani, milyen felfogásban, a végén a felelősség úgyis az enyém."

„Minden rendben van, én pozitív vagyok. Azért vagyok pozitív, mert látom, hogy a sikert a helyén kezelik a srácok, meg fel vannak szabadulva. Ezt az eufóriát úgy kell felhasználni, hogy már mindjárt a mérkőzés elején fel kell pörögni. Nem a műfűvel foglalkozni, nem azzal, hogy itt nincs annyi néző, nem úgy néz ki, mint a román stadion, vagy mondjuk majd, mint a finnek elleni mérkőzésünk. Én azt mondtam, hogy öt-hét pontot kell szerezni a három mérkőzésen a célkitűzéshez. A maximumhoz az kell, hogy most megszerezzük a három pontot, és nyugodtan fel tudjunk készülni a finnek elleni mérkőzésre. Mert ha ez a három pont megvan, akkor garantálom, hogy a finnek ellen is meglesz" – tette hozzá a szövetségi kapitány, aki nem foglalkozik a csapatot övező felhajtással.

„Lehet, hogy jó is, hogy nem vagyunk most otthon, mert biztos, hogy a médián keresztül sok minden csapódik a srácokba. Én nagyon nem olvasgatom ezeket a dolgokat, mert játékosként sem érdekelt. Nem vagy Isten se, és nem vagy olyan rossz se. Ha nyersz, volt olyan, hogy Berlinben koronát tettek a fejemre, palástot és Attila királynak hívtak, a következő meccsen meg azt láttam, hogy a Bild újságban az orromon van egy uborka. Tehát ha elhittem volna az uborkát, összeroppanok, ha elhittem volna, hogy király vagyok, akkor meg azért játszom rosszul. Tehát ez helyre kell tudni tenni. Jó, hogy a csapatnak vannak vezérei, rutinos játékosok, nagy munkát vesznek le a vállamról."

Míg a románok már a mérkőzés elején igyekezték nagy nyomás alá helyezni a magyar csapatot, addig a feröeriek ellen inkább arra kell készülni, hogy stabil védekezésből próbálnak meg kontrázgatni.

„Mást kell taktikailag is játszani. A román csapat keményen támadt, nagyon sokáig próbált a meccs elején nyomást gyakorolni ránk, majdnem hogy hazardíroztak, mert ha játszunk még tíz-tizenöt percet, akkor egyre több helyzetünk lett volna, mert ezt nem lehet bírni. Itt megint egy más csapat van, ők a szerencséjükre terveznek, hogy valamiből rúgnak egy gólt, meg kontrázgatnak, meg visszaállnak, lelkesen a meccs végéig. Fizikailag jó állapotúak, jól védekeznek együtt, senki nem verte még agyon őket, ezt nem szabad elfelejteni. Ez nem olyan csapat, hogy odamegyünk, és akkor öt-hat null. Tegnap kielemezte Sallói, senki nem verte agyon őket. A három nullás vereség a mai világban az egy értékelhető eredmény, nem esett szét a csapat, három nullára ki lehet kapni. Ez egy jó kis csapat" – dicsérte a keddi ellenfelet Dárdai.

A szövetségi kapitány szerint a stáb részéről mindent megtesznek annak érdekében, hogy sikerhez segítsék a játékosokat, ha pedig összejön a három pont, nagyon nyugodtan várhatnánk a finnek elleni selejtezőt.

„Ma eldől egy-két dolog, attól függően, hogyan edzünk, holnap hogy készülünk mentálisan. A csapat karaktere a lényeg, a játékrendszeri részeket a stáb hozzáteszi, a meccs közben, ha úgy van, próbálunk ugyanúgy belenyúlni, hogy segítsük a srácokat. Ez mind őértük van. Én bízom benne, hogy élnek ezzel a sansszal. Nekem és a stábnak ez azért lenne fontos, mert akkor a finnek elleni meccsre százszázalékos nyugalommal mehetnénk" – zárta mondandóját Dárdai.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, F-CSOPORT
Október 14., kedd
20.45:
Feröer–MAGYARORSZÁG (Tv: M1) – élőben az NSO-n!
20.45: Finnország–Románia
20.45: Görögország–Észak-Írország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 2 2 4–1 +3 6
2. Finnország 2 1 1 4–2 +2 4
3. Románia 2 1 1 2–1 +1 4
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1 1
5. Görögország 2 1 1 1–2 –1 1
6. Feröer 2 2 1–5 –4 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik