Feröeri-magyar: Fogmosás, köpés, felejtés - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.15. 00:06
null
Dárdai Pál Feröeren második alkalommal irányíthatta a válogatottat (Fotó: mlsz.hu)
A feröeriek elleni Eb-selejtező 1–0-s megnyerését követően Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy nem ment a játék a csapatnak, de a lényeg a három pont.

„Kiszenvedtük a három pontot – kezdte az mlsz.hu-nak adott értékelését Dárdai Pál. – Nem kezdtünk jól, hogy mi ennek az oka, azt nem tudom, lehet, hogy túl sokat edzettek a fiúk a kezem alatt, de az is lehet, hogy túl sok volt az információ. Mind a két meccset rosszul kezdtük, talán a nyomás miatt. A fejekkel van egy kis gond, ennek ki kell majd deríteni az okát. Az ellenfél hozzá volt szokva a csúszós, műfüves pályához, nekünk sokszor elugrott a labda, ebből ők meg is tudtak indulni. A legfontosabb azonban, hogy három ponttal mehetünk haza. Ezt úgy szokták mondani, hogy »mosd meg a fogad, köpj, és felejtsd el az egészet, készülj a következőre«. A profi labdarúgásban egy számít: a három pont, ezért mondom, hogy ennek a győzelemnek örülni kell. A futballisták egy ilyen mérkőzés után talán nem örülnek felhőtlenül, én is tudom, hogy kiszenvedtük a győzelmet, de a lényeg, hogy hazavittük a három pontot."

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos oldala több játékost is idézett a meccsel kapcsolatban.

„Semmiképpen sem akarom a pályára fogni azt, hogy gyengébben játszottunk ma, de meg kell említeni, hogy szokatlanul gyors volt a talaj és néha csúszós is – nyilatkozta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak. – Nagyon örülök a három pontnak, a mutatott játéknak már kevésbé. Nem volt egyszerű mérkőzés, ezt mindenki láthatta, a feröeriek jól játszottak, engem megleptek a teljesítményükkel. Jól passzoltak, pedig inkább arra számítottunk, hogy ívelgetni fogják a labdát. Ez egy teljesen más meccs volt, mint a románok elleni, itt mindenki elvárta, hogy nyerjünk, ezért dominálni szerettünk volna, de ez most nem sikerült. Kellemetlen ellenféllel találtuk szembe magunkat, jól járatták a labdát, agresszívabbak voltak, mint mi. Le kell vonni a tanulságokat, és ki kell javítani a hibákat, amiket elkövettünk.”

Dibusz Dénes élete első válogatott mérkőzésén lépett pályára, és jól teljesített, egy-két alkalommal szükség volt a védéseire ahhoz, hogy kapott gól nélkül zárjuk a találkozót.

„Úgy kezdtünk, hogy nekik megyünk, és rájuk erőltetjük az akaratunkat, sajnos nem tudtunk olyan gyorsan alkalmazkodni a pályához, ahogy ők – fogalmazott a Ferencváros kapusa. – Látszott, hogy sokkal otthonosan mozognak ezen a borításon, volt is az elején egy kis zavar nálunk hátul, amit szerencsére megúsztunk, és negyedóra után már kezdett alakulni a játékunk. Egyben volt a csapat, mindenki becsülettel tette a dolgát, és annak ellenére, hogy a feröeriek birtokolták többet a labdát, igazi helyzeteket nem tudtak kialakítani, ezért megérdemelt volt a győzelmünk. Pontrúgásból tudtunk betalálni, de később volt egy-két olyan helyzetünk, amiből megszerezhettük volna a második gólunkat is, és akkor sokkal nyugodtabb meccs lehetett volna.”

A távirati irodának nyilatkozó Dzsudzsák Balázs szerint sem játszott jól a válogatott, ugyanakkor a rendkívül csúszós műfüvön a feröeriek játékosai kifejezetten élvezték a „korcsolyázását”, míg a magyarok játékát ez nehezítette. A Dinamo Moszkva szélsője ugyanakkor kijelentette, természetesen örül a két mérkőzésen szerzett négy pontnak, és reméli, a szurkolók is elégedettek ezzel.

Juhász: Idegölő, de majdnem a legszebb győzelem volt

„A feröeri kapitány a 2–0-t is reálisnak tartotta volna”



Broadcast live streaming video on Ustream

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG 2016
SELEJTEZŐ, CSOPORTKÖR 3. FORDULÓ

FERÖER–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–1)
Tórshavn, Tórsvollur Stadion. V: Kulbakov (fehérorosz)
FERÖER:
Nielsen – V. Davidsen, Nattestad, Gregersen, Naes – S. Vatnhamar (Sörensen, 81.) Benjaminsen, Holst (Bartalsstovu, 69.) – Olsen, Hansson – Edmundsson (Hansen, 76.) Szövetségi kapitány: Lars Olsen
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Simon K., Juhász, Kádár, Korhut – Gera, Varga J., Tőzsér (Kalmár, 73.), Dzsudzsák – Szalai (Priskin, 84.), Nikolics (Fiola, 46.). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
G: Szalai (21.)
A CSOPORT MÁSIK KÉT KEDDI EREDMÉNYE
FINNORSZÁG–ROMÁNIA1 0–2 (0–0)
G:
Stancu (54., 83.)
GÖRÖGORSZÁG–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 0–2 (0–1)
G:
Ward (9.), K. Lafferty (51.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 3 3 6–1 +5 9
2. Románia 3 2 1 4–1 +3 7
3. Finnország 3 1 1 1 4–4 0 4
4. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 3–3 0 4
5. Görögország 3 1 2 1–4 –3 1
6. Feröer 3 3 1–6 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik