Fegyelmezett San Marino, technikás és gyors finnek - ellenfélnéző

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 14:19
null
Roman Eremenko (7) és társai megnehezítették a vb-ezüstérmes oranje dolgát (Fotó: Action Images)
A magyar labdarúgó-válogatott huszonegyes kerete hétfőn 11 órakor találkozik Telkiben, s megkezdi a felkészülést a San Marino elleni október 8-i hazai, valamint a négy nappal később rendezendő, Finnország elleni idegenbeli Eb-selejtezőre. A két ellenfél játékát Csábi József és Gellei Imre figyelte meg – a volt szövetségi kapitány röviden elemezte a riválisokat a Nemzeti Sportnak.

„A San Marinó-iak alaposan megszervezték a védekezésüket, és amíg bírták erővel, megnehezítették a hollandok dolgát, akik a széleken próbálták megbontani a masszív védősort, de az első félidőben csak egy tizenegyes- és egy szöglet utáni góllal sikerült betalálniuk a hazaiak kapujába” – kezdte Gellei Imre.

„Olykor olyan érzésem volt, hogy a hollandok keresztben futballoznak a pályán, annyira jól zárt a San Marinó- i védelem. Megszállta a saját térfelét, és kizárólag Andy Selva tartózkodott elöl, aki negyven méterről is vállalkozott lövésre. Szinte biztos, hogy a magyar válogatott is szembesül a fegyelmezett védekezéssel. Miután Hollandia erőnlétben felülmúlta San Marinót, már a pálya középső részén is könnyebben boldogult, és végül öt nullára nyert.”

Gellei Imre San Marino után Hollandiába repült, ahol a németalföldi együttes október 12-i riválisunk, Finnország ellen lépett pályára (2–1).

„Bár Finnország idegesen játszott, az első húsz percet leszámítva egyenrangú ellenfele volt a holland válogatottnak. A Hannoverben futballozó Mikael Forssell mellé Daniel Sjölund és Mika Väyrynen is rendre jól zárkózott fel, de a teljes finn válogatottat technikás és gyors játékosok alkotják. S bár végül kikaptak a vendégek, a hollandok csak Maarten Stekelenburg védéseinek köszönhették a győzelmet.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kapusok: Fülöp Márton (Ipswich Town), Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Védők: Lázár Pál (Videoton FC), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Juhász Roland (Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sion), Gyepes Gábor (Cardiff City), Laczkó Zsolt (DVSC)
Középpályások: Elek Ákos (Videoton FC), Czvitkovics Péter (DVSC), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Koman Vladimir (Sampdoria), Dzsudzsák Balázs (PSV), Vadócz Krisztián (Osasuna), Koltai Tamás (Győri ETO FC)
Támadók: Rudolf Gergely (Genoa), Priskin Tamás (Ipswich Town), Gera Zoltán (Fulham FC), Szalai Ádám (Mainz)
Biztonsági tartalékok: Komlósi Ádám (DVSC), Varga József (DVSC)
E-CSOPORT, AZ OKTÓBERI PROGRAM
2010.10. 8. Magyarország–San Marino
2010.10. 8. Moldova–Hollandia
   
2010.10.12. Hollandia–Svédország
2010.10.12. Finnország–Magyarország
2010.10.12. San Marino–Moldova
AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svédország 2 2 8–0 +8  6
2. Hollandia 2 2 7–1 +6  6
3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1  3
4. Moldova 2 1 1 3–2 +1  3
5. Finnország 2 2 1–4 –3  0
6. San Marino 2 2 0–11 –11  0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik