Egervári: Nem ájultunk el magunktól

Vágólapra másolva!
2012.11.12. 11:26
null
Szezonzáróra készülve: a magyar válogatott Norvégia ellen szépen fejezné be az évet (Fotó: Szabó Miklós)
A törökökkel szembeni siker jótékony hatása még érezhető, de mint tudjuk, minden csoda három napig tart. Noha a Puskás-stadionbeli győzelem kicsit annak tekintendő, az újabb megméretés nem sokat várat magára: Egervári Sándor együttese Norvégiát fogadja szerda este a fővárosban. Gera Zoltán, Szakály Péter és Mészáros Norbert is sérült, utóbbi helyére a szombathelyi Guzmics Richárd kapott meghívót.

„Azt a számunkra kedvező két utóbbi mérkőzésünktől függetlenül leszögezhetem, hogy a saját értékrendünk nem változik akkor sem, ha veszítünk, akkor is egymás szemébe tudunk nézni, de a győzelemnek mindig közösségépítő hatása van, várom is ennek a pozitív hatását – fejtegette Egervári Sándor a Nemzeti Sportnak az edzőtáborozásra készülőben. – Az érdeklődés, amely a csapatot kíséri, nagyszerű visszajelzés, az együttes megbecsülését mutatja, szurkolóinkra márpedig hatalmas szükségünk van, ők átsegítettek már bennünket néhány nehéz pillanaton. Fontos lenne szépen befejezni az évet, az utolsó meccs eredményét ugyanis hónapokon át cipeljük. Ha valami miatt szomorkodnom kell, az Gera Zoltán apróbb sérülése, ezért nem utazhatott haza, és ugyancsak sajnálom, hogy Szakály Péter gerincbántalmai sem jöttek még rendbe, valamint hogy Rudolf Gergely valódi visszatérésére is várnunk kell még.”

KÉT NÉGYES UTÁN JÖHET A JAVÍTÁS

Tizenhetedszer feszülnek egymásnak Magyarország és Norvégia legjobbjai, a mérleg: hét magyar győzelem, öt döntetlen és négy vereség. Először száz éve, 1912. június 23-án a mai Oslóban találkozott a két válogatott, Kristianiában 4000 néző előtt a mieink Bodnár Sándor mesterhármasának, Schlosser Imre duplájának és Tóth-Potya István góljának köszönhetően 6:0-ra győztek. Több mint negyven évet kellett várni az újabb találkozásra (akkor 5:0-ra nyertünk), de a legújabb kori történelemben sajnos súlyos zakóra is találni példát: 2006-ban és 2007-ben előbb a Megyeri úton, aztán a norvég fővárosban kaptunk egy négyest – alighanem eljött az idő a javításra.

Még jó, hogy Szalai Ádám személyében akad azért hatékony fegyverünk, a sikeres szezonzáráshoz elengedhetetlen lenne, hogy a mainzi Bundesliga-formát mutasson a nemzeti együttesben is. Persze adódik a kérdés, mennyiben telik a kísérletezés jegyében a szerdai összecsapás. Másrészt pedig, megtörtént-e a törökök elleni selejtező alapos elemzése és a tanulságok leszűrése, amelyekből alighanem van néhány a siker dacára is.

„Természetesen többször is átrágtuk magunkat a felvételeken, és találtunk is nem kevés hibát, főleg az első húsz percben, amikor a középhosszú passzaink pontatlanok voltak, akkor két-három rövid átadás után rendre elveszítettük a labdát – avatott be bennünket a részletekbe a szövetségi kapitány. – A védekezésben is találtunk javítanivalót, több zárásra és blokkolásra lett volna szükség, tanulsággal minden egyes mérkőzés szolgálhat. Ami a norvég meccset illeti, kísérletezésről nincs szó, két és fél év alatt kialakult egy keret, a további rutinszerzés, az összecsiszolódás a cél, minél több meccset kell együtt megvívnunk ahhoz, hogy a terveink megvalósulhassanak. Nem ájultunk el magunktól a törökök elleni győzelem után sem, csak csatát nyertünk, nem háborút.”

SZAVAZÁS

Milyen eredményt vár a magyar–norvég labdarúgó-mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A felkészülési meccs előtt az örök kérdés ismét felteendő: inkább egy remek játékkal elszenvedett roppant peches vereség, vagy pocsék futballal kicsikart egygólos győzelem?

„Nem kellemes kérdés – bizonytalanodott el egy csöppet Egervári Sándor. – De mi a magyar válogatott vagyunk, amelynek a strandon is győzelemre kell törekednie, magunkkal szemben alapvető elvárás, hogy mindig győzelemre játsszunk. Az élfutballban az eredmény a legfontosabb, ehhez tartjuk magunkat, rossz játékkal meg amúgy sem szokás nyerni.”

GUZMICS IS MEGHÍVÓT KAPOTT

„Egervári Sándor szövetségi kapitány ma telefonon sürgősséggel berendelte a nemzeti csapatba Guzmics Richárdot a magyar válogatott Norvégia ellen készülő keretébe" – adta hírül ma délelőtt a nyugat.hu.


A 25 éves szombathelyi védő először kaphat lehetőséget a nemzeti csapatban.

„A szombati bajnoki előttjelezte a szövetségi kapitány, hogy ha az Újpest ellen jó teljesítményt nyújtok, és úgy alakul, esetleg számíthatok a meghívóra. Miután szombaton és vasárnap sem kaptam telefont, már nem is számítottam a meghívóra. Így aztán alaposan meglepődtem amikor hétfő délelőtt csörgött a készülék, és Tömő Attila volt a vonalban a jó hírrel – nyilatkozta a meghívóval kapcsolatban a haladas.hu-nak Guzmics Richárd. – Ezután Egervári Sándornak adta át a kagylót, aki szintén közölte, hogy vár a négy órakor kezdődő edzésen. A szövetségi kapitány elmondta, hogy néhány játékos -például a debreceni beállós, Mészáros Norbert is – sérülés miatt lemondta a meghívót, ezért kérte, hogy csatlakozzak a nemzeti válogatott keretéhez. Nem izgulok, de egészséges drukk van bennem, most elsősorban azon izgulok, hogy odaérjek négyre...Természetesen nagyon boldog vagyok, akkor sem leszek csalódott, ha nem kapok lehetőséget szerdán, már a meghívó is óriási dolog. Persze az lenne az igaz, ha bemutatkozhatnék a válogatottban!"

Délutánra aztán kiderült: Gera és Szakály mellett még Gyurcsó és Lipták is kihagyni kényszerül a válogatott mérkőzést, Mészáros játéka pedig kérdéses.

EGERVÁRI: „LESZ PÁR ÉRDEKES VÁLTOZÁS A KEZDŐCSAPATBAN”
A MAGYAR VÁLOGATOTT MÓDOSÍTOTT KERETE NORVÉGIA ELLEN
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Guzmics Richárd (Haladás), Halmosi Péter (Haladás), Juhász Roland (Anderlecht), Kádár Tamás (Roda JC), Korcsmár Zsolt (Brann), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koltai Tamás (Győri ETO), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Varga József (DVSC-Teva)
Támadók: Németh Krisztián (Roda JC), Szalai Ádám (Mainz), Szabics Imre (Sturm Graz)
A NORVÉG KERET MAGYARORSZÁG ELLEN
Kapusok: Rune Jarstein (Viking), Espen Bugge Pettersen (Molde)
Hátvédek: Vegard Forren (Molde), Brede Hangeland (Fulham), Vegar Eggen Hedenstad (Freiburg), Tom Högli (FC Bruges), Tore Reginiussen (Rosenborg), John Arne Riise (Fulham)
Középpályások: Valon Berisha (Salzburg), Daniel Braaten (Toulouse), Magnus Wolff Eikrem (Molde), Tarik Elyounoussi (Rosenborg), Markus Henriksen (AZ), Havard Nordtveit (Mönchengladbach), Alexander Tettey (Norwich), Ruben Yttergard Jenssen (Tromsö)
Támadók: Mohammed Abdellaoue (Hannover), Alexander Söderlund (Haugesund), Joshua King (Manchester United)
JEGYINFORMÁCIÓK

A magyar válogatott az októberben aratott két győzelmével befejezte idei tétmérkőzéseinek sorozatát, az évzáró összecsapás egy felkészülési meccs lesz a norvégok ellen a Puskás Ferenc Stadionban, amelyre november 14-én 20.30-as kezdéssel kerül sor. A találkozóra megkezdődött a jegyértékesítés, belépőket országszerte az IBUSZ irodáiban, valamint a www.ibusz.hu internetes oldalon lehet vásárolni. Két árkategóriában értékesítenek jegyeket: a „G jobb” szektortól az „N bal” szektorig a belépők ára 2000 forint, az összes többi helyre 1000 forint.

TOVÁBBI JEGYINFORMÁCIÓKAT ITT OLVASHATNAK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik