Eb 2020: Rossi elárulta, ki lesz a két csatárunk a portugálok ellen!

Vágólapra másolva!
2021.06.14. 18:21
null
A magyar válogatott két vezére: Szalai Ádám és Marco Rossi (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjának keddi nyitó mérkőzése, a Magyarország–Portugália találkozó előtt megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, és az eseményen a mieink csapatkapitánya, Szalai Ádám is részt vett.

 

Szalai Ádám először a csapatkapitányi szerepről (kapcsolódva Christian Eriksen sajnálatos esetéhez, amikor a csapatkapitányi szerep Simon Kjaer esetében új oldaláról is megmutatkozott) és a motivációs beszédről kapott először kérdést.

„A csapatkapitány nem azért csapatkapitány, mert rajta van a karszalag, hanem mert úgy érzik, hogy segíthet a csapattársain. Ez az egyik legszebb dolog, hogy rajtam lehet a karszalag. Minden meccs előtt összejön a csapat, megfogalmazunk néhány gondolatot, de nem abban látom a csapatkapitány szerepét, hogy milyen beszédet mond, hanem hogy összekötő kapocs legyen a kapitány és a csapat között, és csapategységet teremtsen” – mondta Szalai.

Marco Rossit olasz kolléga az olaszok esélyeiről és saját útjáról kérdezte.

„Olaszország ott van a favoritok között – válaszolt Rossi. – A negyeddöntőig eljuthat, onnan pedig már apróságok döntenek. Roberto Mancini nagyon jó munkát végez. Mióta Magyarországra jöttem, megváltozott a karrierem. Az, hogy ide eljutottam, a futball nagyszínpadára, a játékosaimnak köszönhető. Remélem, hogy a lehető legjobban tudom képviselni ezt az országot.”

Ezután Szalai Ádám idézte fel az öt évvel ezelőtti, osztrákok elleni győzelmet, és beszélt a holnapi mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól is.

„A 2016-os Eb első mérkőzése fantasztikusan indult számunkra, tudjuk, milyen fontos a jó kezdés. Védekezésben, taktikailag nagyon oda kell figyelnünk, a labdát meg kell becsülni. Sokkal erősebb portugál csapatot látok, mint a 2016-os Eb-n. Mindenki tisztában van azzal, mi vár ránk. Az emlékeimben ott van az Uruguay elleni nyitó meccs, annak az atmoszférája, ami felejthetetlen volt. Ha gyerekkoromban valaki azt mondja, két Eb-n is játszhatok majd, nem hittem volna el, most pedig egy napra vagyok attól, ha a kapitány is úgy gondolja, hogy a második Eb-men is lehetőséget kapjak.”

A Nemzeti Sport Marco Rossit is kérdezte arról, készül-e motivációs beszéddel, illetve hogy Sallai Roland bekerül-e a kezdőcsapatba az után, hogy izomfáradtság miatt a felkészülési találkozókon nem játszott.

„Szalai Ádámnak már most elmondhatom, benne lesz a kezdőben, és Sallai Roland is játszani fog, készen áll fizikailag. A motivációval nem kell már sokat foglalkozni, aki most nem lenne motivált, annak más sportágat kell választania. Már alig várjuk, hogy újra pályára lépjünk és képviseljük Magyarországot” – válaszolta Rossi.

Rossi a járványhelyzet, illetve Joao Cancelo pozitív vírustesztjéről elmondta, bízik benne, hogy a magyar válogatottnál nem lesz ilyen, ha mégis lenne, erre az esetre is van forgatókönyvük. A portugálok erényeivel kapcsolatban a csatársort emelte ki Rossi, illetve azt, hogy hosszú az ellenfél kispadja, sok variációs lehetősége van Fernando Santosnak.

Szalai Ádám a magyar válogatott Bundesliga-légiósairól is kapott kérdést.

„Gulácsi Pétert és Willi Orbánt senkinek sem kell bemutatni, és Sallai Roland is bizonyította ebben az idényben a képességeit, mindannyian remek formában vannak” – fogalmazott a csatár.

Szalai arról is beszélt, a meccsek előtt számára az a legfontosabb, hogy ki tudjon kapcsolni, nyugodt tudjon maradni, jól aludjon, pihenjen.

Rossit arról is kérdeztük, hogyan sikerült a felkészülés, mindenki megfelelő állapotban van-e.

„Mondhatjuk, hogy jól felkészültünk, de erre igazából a holnap esti meccs ad választ” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

MAGYAR EB-KERET
KAPUSOK: Bogdán Ádám
(Ferencváros),Dibusz Dénes(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
Bolla Bendegúz(Mol Fehérvár),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár),Kecskés Ákos(Lugano – Svájc),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Lovrencsics Gergő(Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Bp. Honvéd),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár),Schäfer András(DAC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros)
TÁMADÓK:Hahn János(Paksi FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár),Sallai Roland(Freiburg – Németország),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország),Varga Roland(MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi(olasz)

A PORTUGÁL EB-KERET
KAPUSOK:
Anthony Lopes (Olympique Lyon – Franciaország), Rui Patrício (Wolverhampton – Anglia), Rui Silva (Granada – Spanyolország)
VÉDŐK: Diogo Dalot (AC Milan – Olaszország), Nélson Semedo (Wolverhampton – Anglia), José Fonte (Lille – Franciaország),Pepe (Porto),Rúben Dias (Manchester City – Anglia),Nuno Mendes (Sporting CP),Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:Danilo Pereira (PSG – Franciaország), Joao Palhinha (Sporting CP), Rúben Neves (Wolverhampton – Anglia), Bruno Fernandes (Manchester United – Anglia),Joao Moutinho (Wolverhampton – Anglia), Renato Sanches (Lille – Franciaország), Sérgio Oliveira (Porto), William Carvalho (Real Betis – Spanyolország)
TÁMADÓK:Pedro Goncalves (Sporting CP),André Silva (Eintracht Frankfurt – Németország),Bernardo Silva (Manchester City – Anglia),Cristiano Ronaldo (Juventus – Olaszország),Diogo Jota (Liverpool – Anglia), Goncalo Guedes (Valencia – Spanyolország),Joao Félix (Atlético Madrid – Spanyolország), Rafa Silva (Benfica)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Fernando Santos

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik