Eb 2016: Nincs ínyemre Pintér távozása - Piturca

Vágólapra másolva!
2014.09.19. 17:22
Victor Piturca román szövetségi kapitány terveit felborította, hogy Pintér Attila távozni kényszerült a magyar labdarúgó-válogatott éléről.

A szakvezető a Dolce Sport román sporttelevíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy az edzőváltás módosítja a terveit, mert már elkezdte Pintér taktikájának elemzését, amikor megtudta a cserét.

„Nincs ínyemre Pintér távozása, de ez van" – mondta Piturca, aki úgy véli, hogy a magyar csapat nagy reményeket fűz az októberi, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőhöz, már csak azért is, mert ha azt is elveszíti, nehéz lesz kijutnia a 2016-os Eb-re.

„Éppen ezért a román csapatnak fel kell készülnie, mert nehéz mérkőzés elé néz" – mondta Piturca.

A románok október 11-én fogadják a magyarokat Bukarestben. A vendéglátók csapata az első meccsén 1–0-ra győzött Görögországban, míg a magyarok hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedtek az északírektől.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy távozik posztjáról Pintér Attila, és a következő három tétmérkőzésen Dárdai Pál irányítja a magyar válogatottat.

A román médiában alapvetően jó hírként tálalták a magyar kapitányváltást, Szalai Ádám esetleges visszatérésének viszont nem örülnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik