Eb 2016: Megvernénk Romániát, ha most játszanánk vele – Tőzsér

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2015.10.03. 08:45
null
Tőzsér Dániel (8-asban) aláírná az 1–0-s győzelmet Feröer ellen (Fotó: Földi Imre)
A magyar labdarúgó-válogatott Feröer ellen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn csütörtökön. A kijutásra jobb esélyeink lennének, ha a románok és az északírek elleni mérkőzésen többet gyűjtünk egy-egy pontnál. Tőzsér Dániel szerint ha most játszanánk a románokkal, legyőznénk őket.

Tőzsér Dániel kihagyta a belfasti meccset, a románok ellen begyűjtött harmadik sárga lapja miatt nem léphetett pályára az északírek ellen (1–1), persze kérdés, hogy hetvenkét órán belül bírta volna-e erővel a második összecsapást is.

„A románok ellen kifutottam magam, alaposan elfáradtam, de jó lett volna az északírek ellen is játszani – mondta Tőzsér Dániel, aki akkor még csapat nélküli labdarúgóként nem volt tökéletes fizikai állapotban. – Nagyon bosszantott, hogy sárga lapot kaptam, főleg olyan szabálytalanságért, amit le sem kellett volna fújni a mezőnyben. Ha valakit agyonrúgok vagy a gyors kontra megakadályozása érdekében megállítok egy támadást, elfogadom a döntést, de így, hogy éppen csak ráléptem az egyik román játékos lábára… Sebaj, az utolsó két selejtezőn legalább nem kell óvatoskodnom.”

Kíméletességnek most amúgy sem lenne helye, jövő csütörtökön hazai pályán Feröert mindenképpen le kell győzni. Aztán három napra rá Görögországban jöhet az újabb felmérő. Az azóta már a Queens Park Rangers alkalmazásában álló Tőzsér Dániel nem kishitűsködik, a két meccsen hat pontot akar szerezni.

„Mindennap többször eszembe jut, mekkora lehetőség előtt állunk. El kell ismerni, a románok és az északírek elleni találkozóban több volt, az egyiket legalább meg kellett volna nyerünk, de ezen már felesleges keseregni. Sokan nem voltunk még játékban szeptember elején, állítom, ha most játszanánk a románokkal, megvernénk őket.”

„A lényeg, hogy még így is karnyújtásnyira vagyunk az álmunktól, amelynek valóra váltásához győznünk kell Feröer s aztán Görögország ellen. Nincs mese, ha egyenes ágon szeretnénk kijutni az Eb-re, ezt a két találkozót hoznunk kell. Aztán meglátjuk, a riválisok botlanak-e. Legrosszabb esetben jöhetne a rájátszás.”

Bernd Storck szövetségi kapitány megmondta, a feröeri válogatott, annak ellenére, hogy csak 85. a világranglistán, veszélyes ellenfél. Egyetért főnökével Tőzsér Dániel is, előfordulhat, hogy megizzadnak a csütörtöki összecsapáson, de a lényeg ezúttal az eredmény lesz.

„Jó lenne szép játékkal nyerni, de ha valaki most írásba adja, hogy egy–nullára győzünk, azonnal aláírom. Szívós ellenfél lesz Feröer, biztosan masszívan védekezik ellenünk, és a zárt kapu sem segít minket. Pocsék érzés lesz üres lelátók előtt futballozni, főleg így, hogy ilyen fontos mérkőzés vár ránk. Ám engem most nem érdekel, hogy sziporkázva vagy vért izzadva, csak győzzük le Feröert.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik