Dzsudzsákot nem bírálták a kritikája miatt

Vágólapra másolva!
2009.08.15. 08:21
Címlapra kívánkozott a vallomás: „Nem haraptunk eléggé”. Az NS pénteki számának első oldalán található idézet mellett Dzsudzsák Balázs arcképe volt látható. No igen, a 19-szeres válogatott labdarúgó a Románia elleni vereséget (0–1) követően elismerte, gond volt a motivációval. A PSV támadójának nincs sok ideje rágódni a kudarcon, vasárnap már az Ajax elleni rangadón kell helytállnia.
Dzsudzsák Balázs (balra) szerint a vb-selejtezőkön egy rossz beadás is végzetes lehet (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Dzsudzsák Balázs (balra) szerint a vb-selejtezőkön egy rossz beadás is végzetes lehet (Fotó: Németh Ferenc, archív)

– Megkésett gratuláció: ön azon kevesek közé tartozott, akik jól teljesítettek szerda este.
– Lehet, de a svédekkel és a portugálokkal szemben ez kevés lesz – reagált Dzsudzsák Balázs. – A világbajnoki selejtezőn tízszer ennyi kell ahhoz, hogy a végén mi örülhessünk. Azokon a meccseken egy hibát sem engedhetek meg magamnak, nem túlzok, még egy rossz beadás is végzetes lehet. Annak ellenére sem férnek bele a rontások, hogy nagy nyomás lesz rajtunk.

– A románok ellen nem volt?
– Nem, és talán ez okozta a bajt. Amikor nagy tétjük volt a találkozóinknak – lásd a tavaszi, Albánia és Málta elleni selejtezőt –, az első perctől az utolsóig úgy futballoztunk, hogy ha kell, elharapjuk a rivális torkát. Szerdán ez a mentalitás hiányzott.

– Erről nyilatkozott már pénteki számunkban is. Nem bírálták érte?
– Nem. Úgy vagyok vele, ha valami nem tetszik, arról is beszélni kell. Hogy a személyes példámat hozzam fel: egy éve, amikor alig találtam el a labdát, akkor is felvettem a telefont, ha az újságírók kerestek, s akkor is készséggel feleltem a kérdésekre, amikor rugdostam a gólokat. Vagyis ha nem megy a játék, ugyanúgy oda kell állni az edző, a társak, a szurkolók és a zsurnaliszták elé – legalábbis én ehhez tartom magam.

– Felteszem, a kapitány nem dicsérte agyon önöket.
– Rögvest a lefújás után a fejünkhöz vágta, hogy nem küzdöttünk eléggé. Igaza volt. Tényleg csak az őszinteség vihet minket előre, mert ha most azzal védekeznénk, hogy balszerencsénk volt, és emiatt szenvedtünk fájó vereséget, kizárólag magunknak ártanánk. Úgyhogy a kapitány kritikája éppúgy jogos volt, mint a szurkolóké – utóbbiaktól ezúton is elnézést kérek, hogy ezen a presztízsmeccsen még egy döntetlenre sem voltunk képesek.

– Mi lesz ebből a svédek ellen?
– Szétszakadunk majd, hogy győzzünk! Ha a kezdés előtt ugyanúgy vérben forognak a szemek, mint a máltaiak és az albánok ellen, lesz is rá esélyünk. Csak húzzuk be valahogy azt a mérkőzést… Te jó ég, ahogy beszélek róla, feláll a szőr a karomon! Hú, de várom már szeptember ötödikét!

A TELJES  INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik