Dzsudzsák: Megérdemeltem volna a gólt, annyi rossz után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 07:32
null
Dzsudzsák Balázs szerint megérdemelte volna, ha a zúgó kapufája helyett a hálóban köt ki a labda (Fotó: Szabó Miklós)
Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte Kuvaitot. Egervári Sándor szövetségi kapitány az összecsapást követően a Sport Tv-nek adott nyilatkozatában elmondta, az ilyen együttesek elleni tapasztalatok is kellenek a csapat számára, ha világversenyeken akar részt venni, és örömét fejezte ki Lovrencsics Gergő jó debütálásával kapcsolatban. Dzsudzsák Balázs szerint nagyon kellemetlen ellenféllel találkoztak, de nagy erősségünket kihasználva végül sikerült a kötelező győzelmet hozni.



„Hiába hangsúlyoztuk, hogy gyors és jól cselező az ellenfél, az első félidőben jó néhány alkalommal meg tudott lepni minket. A második félidőben már jobban játszottunk, ha nem is túl meggyőzően, hiszen több hiba is becsúszott, de győzelemnek tudunk örülni" – nyilatkozta a mérkőzést követően Egervári Sándor a Sport Tv-nek. A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint nem volt azzal gond, hogy labdarúgói nem hitték el, veszélyes lehet az ellenfél.

„Nyilvánvalóan ezzel a futballkultúrával ritkán találkoznak az európai együttesek. Jó volt ezt megtapasztalniuk a pályán a játékosoknak is. Ha világversenyeken szeretnénk részt venni az elkövetkezendő években, akkor nyilván az ilyen típusú csapatokkal szemben is kellenek a tapasztalatok" – folytatta Egervári, akit a félidei cserékről is faggattak.

„Voltak szerkezeti problémáink is, többek között ezért is cseréltünk. Nem tudtunk sokszor az ellenfél védelme és középpályássora közé bekerülni, Németh Krisztián visszalépésével ez jobban működött a második félidőben. De egyébként is terveztem Lovrencsics Gergőéknek lehetőséget adni, örülök, hogy éltek ezzel – tette hozzá, majd kitért Kanta Józsefre is. – A csupa szív játékával ott volt, jól is irányított. Ma több pontatlan indításunk volt, talán neki is több, mint a klubcsapatában, de ehhez nyilván kellett az a nagyon gyors, mozgékony ellenfél, amely megakadályozta a jó átadásokat."

„Roppant kellemetlen ellenfél volt, felvállalta a játékot. Látszott, hogy minden egyes mozdulatot felelősség nélkül bevállaltak, gondolok itt arra, hogy hátul is bevállalták a cselezést. Ettől függetlenül megérte, hogy ezt a meccset kötöttük le, hiszen úgymond megint azzal kellett szembesülnünk, hogy a kötelezőt kell hoznunk. Ha nehezen is, de úgy vélem, a nagyon nagy erősségünket, a rögzített szituációkat kihasználtuk, és ha egy kicsit pontosabban játszunk elöl, akkor biztos vagyok benne, hogy mindenki jobban örülne, ám a lényeg az, hogy győzelmet tudtunk itthon aratni. Nagyon remélem, hogy a nézők azért élvezték, amennyire lehetett, és hogy az ősszel sokkal pontosabban fogunk futballozni" – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs. A Dinamo Moszkva légiósának azt is felvetették, hogy az első félidőben nem nagyon cserélt helyett Gyurcsó Ádámmal a szélen.

„Nem, az első félidőben nem nagyon cseréltünk. Ádi is sokat volt játékban, próbáltuk a szélen megbontani az ellenfelet. Akadtak neki is lehetőségei, beadásai, nyilván én is azt mondom, hogy a második félidőben sokkal jobban ment a bal oldalon, többször is kerültünk mögéjük, több helyzetet dolgoztunk ki, több beadásunk volt, úgyhogy gyakorlunk, aztán majd Sanyi bácsi eldönti, melyik az a szerkezet, amelyikben a csapat veszélyesebb és hatékonyabb."

A bődületes kapufa utáni, 16-oson belüli összeomlásával kapcsolatban Dzsudzsák a következőt felelte:

„Hát igen, nem volt azért könnyű hetem – mondta mosolyogva. – Igazából talán emiatt egy picit azt hittem, hogy megérdemeltem volna, hogy bemenjen annyi rossz után, de így is szerencsésnek mondhatom magam. Nagyon örülök neki, és nagyon köszönöm, hogy a csapatkapitánya lehettem a válogatottnak. Remélem, hogy az ősszel bemegy, és az sokkal fontosabb lesz" – zárta mondandóját Dzsudzsák.

A magyar válogatott győztes gólját szerző Vanczák Vilmos szerint van min javítani a szeptemberi világbajnoki selejtezők előtt.

„Az első félidőben is volt lehetőségem a gólszerzésre, de akkor a kuvaiti kapus szépen védett, bár picit mögém jött a labda, így nem tudtam meghelyezni, de hál' Istennek a második félidőben azért egyet sikerült befejelnem – nyilatkozta Vanczák Vilmos, aki utalt a szünet előtti kevésbé energikus játékra is. – Nem tudtuk a legtöbb labdát megjátszani, a nagyon egyszerű passzokat is elrontottuk. Nagyon hosszú volt a csapat, nem mozogtunk kellően együtt, a selejtezők előtt ezt mindenképpen át kell majd beszélnünk. Romániában sokkal zártabb védekezésre lesz szükség, sokkal jobban együtt kell mozognunk, nem szabad ekkora területeket hagyni, döntően ezért nem tudtuk uralni az első félidőt."

„A második játékrészre kinyílt a pálya, az ellenfél közül négyen-öten is elöl ragadtak, és próbáltak minden mindegy alapon támadni – vélekedett Korcsmár Zsolt. – Ugye ez ahhoz vezetett, hogy mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, azonban szerintem nekünk voltak a nagyobb lehetőségeink, még kapufákat is szereztünk. Lehetett volna ez a győzelem nagyobb különbségű is, de azért nem volt ez annyira sima, hogy nem kaptunk gólt. Viszont örülök, hogy nullára lehoztuk. Amilyen meccseket néztünk róluk, azokon azért látszódott, hogy ügyesek a kuvaiti játékosok, pörögnek, ám amikor szembekerültünk velük, akkor mindezt a saját bőrünkön tapasztaltuk meg. Nyilván voltak nekik is hiányosságaik, amelyeket jobban ki kellett volna használnunk, viszont azért ők játszották a focit, és ilyen ellenféllel szemben jó játszani, mert ebből lehet tanulni."

A válogatottban először pályára lépő Lovrencsics Gergőt meglepte, hogy már a szünetben becserélte a kapitány, de örül az egy félidőnyi játéklehetőségnek.

„Ez volt az első alkalom, hogy a címeres mezt magamra ölthettem, és nagyon szerettem volna bizonyítani, hogy a jövőben is szeretnék pályára lépni a nemzeti tizenegyben, szeretnék még a válogatott hasznára lenni" – bizakodott Lovrencsics Gergő, aki elárulta azt is: ha a ziccerénél látja, hogy a túlsó oldalon Dzsudzsák Balázs követi az akciót, kéri a labdát, számít a beadásra, akkor leadta volna. Nem önzőségből nem került erre sor. Ugyanakkor igazat adott a társának: passzolnia kellett volna, és legközelebb így is tesz majd...

„Nekem igazából pihenéssel telt ez a kis edzőtábor – folytatta a Lech légiósa –, mert három komoly mérkőzést játszottunk az utolsó héten, még úgy is, ha ezeknek annyira nem volt már tétje számunkra. Próbáltam felfrissülni erre a találkozóra, úgy érzem, sikerült is valamennyire. Kicsit meglepett, hogy a félidőben már cseréltünk, hiszen előtte azt mondta a kapitány, elsősorban a győzelem számít, és próbáljunk meg közben jól játszani, majd ehhez képest cserél. Így viszont egy félidőt a pályán lehettem, aminek nagyon örülök."

EGERVÁRI: A PONTRÚGÁS NAGY ERŐSSÉGE A VÁLOGATOTTNAK

DZSUDZSÁK: KUVAIT MEGLEPŐEN PÖRGŐSEN JÁTSZOTT

VANCZÁK EGY SPECIALITÁSRÓL, AMELY BÁRMIKOR SEGÍTHET

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–KUVAIT
1–0 (0–0)
Győr,
ETO-park, 10 ezer néző. V: Nikolaj Hänni (Vogel, Helbling – mindhárom svájci)
ONLINE TUDÓSÍTÁS
MAGYARORSZÁG: Bogdán – Vanczák, Guzmics, Korcsmár, Kádár – Kanta (Lovrencsics, a szünetben), Varga J. (Juhász, 93.), Koman (Pátkai, 81.) – Dzsudzsák, Böde (Priskin, a szünetben), Gyurcsó (Németh K., a szünetben). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
A kispad:
Király, Megyeri (kapusok), Gyömbér
KUVAIT:
H. el-Rasidi – M. el-Rasidi, Sahin, A. el-Rasidi, el-Hadzseri – el-Sejk (el-Samali, 60.), A. el-Enezi (el-Haszan, 67.), Ali (Makszid, 67.), el-Szoliman (el-Harbi, 85.), el-Anszari (el-Fatel, 88.) – el-Mutva. Szövetségi kapitány: Goran Tufegdzsics
A kispad: Abdulgafur (kapus), el-Adzsmi, el-Mejmed, el-Fadel
Gólszerző: Vanczák (57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik