Berti Vogts: A magyar keret sokkal erősebb!

Vágólapra másolva!
2011.02.08. 17:26
null
Vogts nem elégedett csapata felkészültségével (Fotó: Reuters, archív)
Berti Vogts, az azerbajdzsáni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország elleni szerdai felkészülési mérkőzés előtt elmondta: sokkal erősebbnek tartja a mieink keretét, ráadásul saját játékosai felkészültségével sem elégedett. Szerda este 18 órakor – semleges pályán, Dubaiban – csap össze a két csapat.

Nem elégedett Berti Vogts, az azeri labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – ami azt illeti, több problémája ismerős lehet Egervári Sándornak is. A német szakember elégedetlen futballistái felkészültségével és formájával, ráadásul az is aggasztja, hogy több kulcsembere nem kap elég szerepet klubcsapatában.

NEM KELLENEK A HONOSÍTOTTAK

Az Azeri Sport értesülései szerint a jövőben az azerbajdzsáni labdarúgó-válogatott szakmai stábja nem számít a honosított játékosokra a nemzeti csapatban.

 

Az intézkedés a brazilból honosított Fábio Luíst, az Oroszországban született, ukrán származású Vladimir Levint és a szintén ukrán származású Aleksandr Chertoganovot érintheti.

„Nem mondhatom, hogy elégedett lennék a játékosaim formájával. Meg kell érteniük, hogy válogatott meccsre készülünk, nem az azeri bajnokságra. Látványosan későn hozzák meg a döntéseket, nem mennek át elég gyorsan védekezésből támadásba. A saját érdekükben nagyobb erőbedobással kell dolgozniuk, hiszen a klubedzők a bajnokikra készítik fel őket, nekünk viszont Eb-selejtezőkre kell gyakorolnunk" – kritizált Vogts, aki a Metaliszt Harkiv elleni  felkészülési mérkőzésen (0–1) összeszokatlan együttest küldött pályára. A német tréner – akit az is aggaszt, hogy több játékosa nem kap elég szerepet a klubcsapatában – a magyar válogatott keretét sokkal erősebbnek tartja.

AZ AZERI KAPITÁNY UGYANÚGY NEM JÁTSZIK, MINT GERA

Azerbajdzsán csapatkapitánya, Rashad Sadygov ugyanolyan gondokkal küzd, mint magyar kapitánytársa, Gera Zoltán – klubcsapatában mellőzés a sorsa. A védőként és védekező középpályásként is bevethető játékos az azeriek keddi edzésén beszélt az újságírókkal.

„A magyarok finnek elleni Eb-selejtezőjét néztük meg a felkészülés során – a válogatottjukat az osztrákokhoz hasonló játékerejűnek tartom. Nem számítok könnyű mérkőzésre, de nem akarjuk elveszteni a törökök elleni meccs után kialakult jó hangulatot. Teljesen más lesz ez a meccs és a belgák elleni: itt egy barátságos találkozó, üres lelátók előtt, ott viszont remek hangulatú selejtező vár ránk" – nyilatkozta. Sadygov eddig összesen öt bajnokit játszott ebben a szezonban török csapatával, és mellőzöttsége egyáltalán nem tölti el elégedettséggel.

„Nyilván nem vagyok elégedett a jelenlegi helyzetemmel, és több dolgot is tisztáznunk kell a török vezetőkkel. Egyelőre azonban a válogatott mérkőzése az elsődleges, erre koncentrálok."

„A magyar keret erős, a legjobbjai közül többen Angliában és Olaszországban futballoznak. Nagy a különbség a mieinkhez képest. Hány azeri szerepel a Premier League-ben és a Serie A-ban?"

Vogts a saját alakulatáról elmondta, hogy két kulcsembere – az orosz Anzsiban légióskodó Mahir Sükürov és a török Eskisehirsporban játszó csapatkapitány, Rashad Sadygov – jelentős meccshiánya ellenére egyre jobb formába lendül, és mindketten készek a magyar válogatott elleni erőpróbára.

Az azeri labdarúgás egyik legendája, a háromszor a szovjet válogatottba is bekerülő Kazbek Tuaev szerint viszont nincs miért tartani a mieinktől.

„A magyarok majdnem olyan helyzetben vannak, mint mi: átlagos a csapatuk, a futballjuk válságban van. Simán elképzelhető, hogy legyőzzük őket" – mondta az edzőként dolgozó Tuaev, aki Vogts irányába is tett egy megjegyzést.

„Vogts nagyon szeret mindent a klubedzőkre fogni, hibának tartom, hogy mindig másokat okol a gondjaiért. Ha meghív egy játékost, tisztában kell lennie az edzettségével és a felkészültségével."

Az azeri válogatott vélhetően a Kamran Agayev – Rashad Sadygov, Vurgun Hüseynov, Elnur Allahverdiyev, Rail Melikov – Ruslan Abishov, Mahir Sükürov, Rahid Amirguliev, Elvin Mammadov – Vagif Javadov, Murad Hüseynov összeállításban kezdi a mérkőzést.

SZAVAZÁS

Azerbajdzsán ellen játszik szerdán a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzést. Ön mire számít?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
AZERBAJDZSÁN–MAGYARORSZÁG
Dubai, szerda, 18.00. V: Mohamed Abdalkarim (egyesült arab emírségekbeli)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik