Bernd Storck: Egyedül ehhez kevés vagyok

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2016.11.22. 12:10
null
Bernd Storck szerint nagy szükség van a hazai klubedzők segítségére (Fotó: Koncz György)
Folytatjuk a magyar labdarúgó-válogatott 2016-os évének összegzését. A múlt héten, a svédek elleni mérkőzés után már jelentkeztünk egy statisztikai összefoglalóval, ezúttal Bernd Storck szövetségi kapitány Nemzeti Sportnak adott értékelésének első részéből szemezgetünk.

 

 

BERND STORCK A FEJLŐDÉSRŐL…

„Igen hosszú út áll még előttünk. Sőt, szinte véget nem érő, ha azt vesszük, hogy mindig újabb és újabb célokat tűzünk ki magunk elé. Az idei célok tekintetben elégedettek lehetünk. A célom ugyanis az volt, hogy a válogatott töretlenül fejlődjön, és közben azonosuljon a futballról alkotott elképzeléseimmel is. Arra törekedtem, hogy a csapat új arcát mutassa meg, szakítson a korábbi beidegződésekkel, és máshogy futballozzon, mint a korábbi években” – mondta a Nemzeti Sportnak adott szakmai évértékelésében Bernd Storck szövetségi kapitány.

„Szerettem volna, ha nemcsak alkalmazkodunk, hanem kezdeményezünk, és még az élcsapatok ellen is a játék irányítására törekszünk – folytatta a szakember. – Célom volt az is, hogy rugalmasak legyünk, és mindig legyen válaszunk az ellenfeleink taktikai lépéseire. Ehhez nyilván az kell, hogy minden egyes játékos tudja, mi az adott poszton a feladata, s megfelelő erőnléttel rendelkezzen ahhoz, hogy azt meg is oldja. Az eredmények azt mutatták, hogy a játékosok vevők voltak az újításokra, elérték azt, hogy a neves nagycsapatok is tisztelettel beszélnek a magyar válogatottról. Senki sem intézhet el bennünket egy kézlegyintéssel.”

A KÖVETKEZŐ FELADATOKRÓL…

„Minőség tekintetében egyre nagyobb a különbség azok között, akik rendszeresen szóhoz jutottak, és akik kevesebbszer szerepeltek a válogatottban. Pedig nem szeretnék A- és B-csapatot, mégis ebbe az irányba tartunk. Némiképp elgondolkodtat, hogyan kerülhetnek a kerettagok azonos felkészültségi szintre, ha nincs nemzetközi tapasztalat a lábaikban. Csak akkor léphetünk előre, ha keményen dolgozunk tovább, és körülnézünk, máshol mit és hogyan tesznek.”

AZ ÖSSZEFOGÁSRÓL

„Nagy szükség van a hazai klubedzők segítségére, mert közösen érhetjük el, hogy ne nyíljon tovább az olló. Egyedül ehhez kevés vagyok. Arról szó sincs, hogy bárki munkájába bele akarnék szólni, sőt, még csak kritikát sem akarok megfogalmazni. Csak arra kérem a magyar labdarúgás szereplőit, hogy reálisan értékeljék a helyzetünket. Azzal nem megyünk semmire, ha folyamatosan egymás hátát lapogatjuk, hogy ej, de jók vagyunk! Ha nem tudjuk legyőzni a korlátainkat, a nyári Európa-bajnoki szereplés volt a legtöbb, amit elérhettünk.”

A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN MEGJELENŐ TELJES INTERJÚBAN A KAPITÁNY BESZÉL ARRÓL, MIÉRT NEM INDÍTOTT EL ROBBANÁSSZERŰ VÁLTOZÁSOKAT AZ EB-SIKER, BESZÉL A MAGYAR BAJNOKIK SEBESSÉGÉRŐL, ARRÓL, HOGY A VÁLOGATOTTAL SZEMBEN A BAJNOKI MECCSEKKEL MIÉRT NEM TUDNAK AZONOSULNI NAGY SZÁMBAN A SZURKOLÓK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik