HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.06.30 08:14 Frissítve: 2017.06.30 10:09

Balajcza Szabolcs: Magyarországon a futball szitokszó lett

Mint beszámoltunk róla, az Újpestről távozó Balajcza Szabolcs a másodosztályú BFC Siófoknál folytatja pályafutását. A kapus a szegedma.hu-nak beszélt a távozásáról, illetve elmondta véleményét a magyar válogatott andorrai vereségéről, s arról, mit jelenthet Magyarországnak ez a zakó.

HIRDETÉS
Balajcza Szabolcs szerint a magyar válogatottnak sikerült már hasonló hullámvölgyből kilábalnia (Fotó: MLSZ)

 

„Az életem része lett az Újpest, tizenegy évet töltöttem el, több mint háromszáz NB I-es meccsen állhattam a kapuban. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült legalább egy bajnoki címet nyerni, a kupagyőzelem és a Szuperkupa sikerült, de a bajnoki elsőség hiányzik” – idézi a 37 éves Balajcza Szabolcsot a szegedma.hu.

„Sokszor voltunk ott, hogy még több címet nyerjünk, 2009-ben ezüstérmesek lettünk, de sosem jött össze az arany. Az utolsó időszak nehéz volt, de már én is el akartam jönni, viszont magamban lezártam már ezt a szakaszt. Új fejezet kezdődik az életemben, én már nem védek újabb tíz évet. Ezt a három-négy évet, ami még a pályafutásomból hátravan, szeretném élvezni, Siófokon pedig erre lehetőség nyílik.”

Balajcza a magyar válogatott andorrai vereségéről is elmondta véleményét.

„Nagyon nehéz volt nézni azt a meccset, nagyot csaptak a magyar futballon. Voltunk már ilyen hullámvölgyben, sikerült már ebből kilábalnunk. Abban bízhatunk, nem ez, hanem inkább az egy évvel előtt mutatott teljesítmény a válogatott igazi arca, amikor extázisban volt Magyarország. Kikaptunk már Máltán, vagy ikszeltünk Liechtenstein ellen, de sikerült felállnunk.”

„Sajnos a vébén már nem leszünk ott, de bízom benne, hogy a következő Európa-bajnokságon igen. Ha a szövetségi kapitány azt mondja, csapatot akar építeni, akkor neki kell hinni. A Gera Zoli, Király Gabi, Juhász Roli-féle generáció már kifelé megy, így van egy nagy váltás, a szurkolóknak kicsit türelmesnek kell lenniük – bár ezt hallják már harminc-negyven éve, így nem lehet könnyű.”

„Nekünk, játékosoknak azt kell felfognunk, nem szabad lejjebb adni abból, ami azt a felfokozott várakozást és figyelmet okozta az Eb előtt és alatt. Magyarországon a futball szitokszó lett. Az emberek vágynak a sikerre, a focin keresztül kaphatják ezt meg a legjobban, persze ugyanígy a negatívum esetében is érvényes ez. Az a felelősségünk, hogy ezt a sikert tovább pörgessük, és örömet szerezzünk az embereknek.”

A TELJES INTERJÚT ITT OLVASHATJA EL!

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 13:23:22

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

Szolid öröm, kitörő feszültség, végül ölelés és mosoly.

2018.09.12 22:38:45

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett a görög meccs előtt. Hogy hitet ad a majd’ egy éve nyeretlen társaságnak, önbizalmat a cselekhez, a lövésekhez, például a korábbi akadémiai reménységeknek.

2018.09.12 22:40:33

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Lesz első az egyenlők között.

2018.09.12 11:09:58

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

„Egy szövetségi kapitány maximum annyit tehet, amennyit Marco Rossi tett…”

HIRDETÉS
HIRDETÉS