A walesiek azt mondják, szerencséjük volt

Vágólapra másolva!
2010.09.05. 08:57
null
Walesi öröm, magyar bánat: Fortuna a vendégek mellé állt (fotó: Németh Ferenc)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott szombaton 1–0-s vereséget szenvedett Székesfehérváron Wales nemzeti csapatától, így minimálisra csökkent a továbbjutási esélye a csoportból. Róth Antal, a mieink szövetségi kapitánya a mérkőzés után elmondta, a hajrában szétesett, kapkodóvá vált együttese játéka, míg a walesiek elismerik, szerencséjük volt.

 

„A meccs nagy részében, tulajdonképpen a kapott gólig nagyjából úgy alakultak a dolgaink, ahogyan azt elterveztük – nyilatkozta a találkozót közvetítő Sport Tv-nek Róth Antal. – Stabilan tudtunk védekezni, bár a walesiek átrúgták a középpályánkat, így nem tudtunk visszatámadni és abból akciókat indítani. Peches gólt kaptunk, ami sokkolta a labdarúgókat, s ezt követően nem úgy alakult a mérkőzés, ahogyan azt szerettük volna. Idegesen játszottunk, kapkodtunk, csak futottunk az eredmény után, később el is fáradtunk. Sajnos ma azok a játékosaink teljesítettek önmagukhoz képest halványabban, akik egymaguk is képesek eldönteni egy találkozót.”

„A vereséggel gyakorlatilag eldőlt, hogy nem jutunk tovább. A játékosoknak azt mondtam, ők is a nagy magyar futballtársadalomhoz tartoznak, gondoljanak az utánuk jövő generációra, hogy az a következő sorsolásnál jobb kalapba kerülhessen. A következő csapat esélyeit javíthatja, ha győzelmünkkel a második helyen végzünk, és így a jövőben is a második kalapból sorsolják ki a magyar együttest. Persze nagyon nehéz dolgunk lesz kedden a bosnyákok ellen a sorozat utolsó fellépésén, a kiállítás és a sárga lapos eltiltások miatt is. Valószínű, hogy még biztonsági tartalékokat is be kell hívnom.”

„Csalódottak vagyunk – nyilatkozta letörten Gulácsi Péter – Az első félidőben több lehetőségünk adódott, igaz, konkrét helyzetekig akkor sem nagyon jutottunk el, csak olyan szituációkig, amelyekből kialakulhattak volna. A kapott gólnál egy berúgott labdába tették bele középen a fejüket. Sajnos van ilyen gól, ez is a foci.”

„A magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, szerencsénk volt, hogy gól nélküli állással vonulhattunk szünetre. El kell ismernem, hogy jobb volt a hazai együttes, ám a második félidőben már sok minden megváltozott és át tudtuk venni a játék irányítását. Fontos volt, hogy mi szereztük meg a vezetést” – értékelte a találkozót az összecsapás után Brian Flynn, a vendégeket irányító szakvezető.

„A cserék vittek új lendületet a játékunkba. Akik beszálltak, sokat tettek azért, hogy rendezzük sorainkat, valóban egységesebbé váltunk velük. Tény, ezúttal nekünk jutott több a jóból, így aztán tényleg benne volt a sikerben Fortuna keze is.”

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1 Wales 7 5 1 1 15 5 10 16
2 Olaszország 7 4 1 2 11 5 6 13
3 Magyarország 7 4 0 3 9 7 2 12
4 Bosznia-Hercegovina 7 2 1 4 4 8 -4 7
5 Luxemburg 8 1 1 6 2 16 -14 4
 TOVÁBBI PROGRAM
 Szeptember 7.
 Magyarország–Bosznia-Hercegovina
 Olaszország–Wales
 A 10 selejtezőcsoportból az első helyezettek mellett a négy legjobb második jut tovább a rájátszásba, ahonnan oda-visszavágós párharc után a hét győztes kvalifikálja magát a jövő évi nyolccsapatos dániai Eb-re, amelynek a házigazda automatikus résztvevője lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik