„A továbbjutás? Nyilván ott motoszkál a fejemben…”

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2017.05.05. 20:30
Esős, felhős napon hangolódott a skótok elleni második csoportmeccsre az U17-es magyar válogatott. A reggeli sétát taktikai értekezlet, ebéd, majd délután négykor edzés követte, a helyszín ezúttal a Zágráb külvárosában fekvő NK Vrapce pályája volt.
A skótok elleni győzelem negyeddöntőt érhet (Fotó: MLSZ)
A skótok elleni győzelem negyeddöntőt érhet (Fotó: MLSZ)
A skótok elleni győzelem negyeddöntőt érhet (Fotó: MLSZ)
A skótok elleni győzelem negyeddöntőt érhet (Fotó: MLSZ)
A skótok elleni győzelem negyeddöntőt érhet (Fotó: MLSZ)

„Nyilván az egész csapat hangulatának jót tett, hogy a Franciaország elleni győzelemmel kezdtük az Eb-t, elvégre a torna egyik legerősebb válogatottja ellen nyertünk – mondta a pénteki edzést követően Szerető Krisztofer, az angol Stoke City szélsője. – Szombaton legalább ugyanolyan nehéz találkozóra számítok, mint a szerdai volt. Nagyon erős a skót csapat, ezt az elemzések során is láttuk, de bízom benne, hogy képesek leszünk ugyanolyan teljesítményt nyújtani, mint a franciák ellen.”

A közel egyórás edzésen a csapat többek között a labdakihozatalt gyakorolta, de azokat a helyzeteket is igyekeztek lemodellezni, amelyekből a skótok vélhetően megpróbálnak majd a magyar válogatott védelme mögé kerülni.

„A labdabiztonság biztosan döntő lesz, ha könnyelműen külsőzgetünk, vagy hanyag megoldásokat választunk, egy pillanat alatt labdát veszíthetünk – mondta Szélesi Zoltán, a magyar válogatott szövetségi edzője. – Épp ezért a zárt védelemre, a pontos, biztos játékra hívtuk fel a fiúk figyelmét. A skótok vélhetően hosszú labdákkal igyekeznek majd helyzetbe kerülni, a szélsőket gyakran keresztpasszokkal hozzák játékba, erre is igyekszünk felkészülni.”

Az edzést követően vacsorával zárult a nap. Szombat délelőtt a szakmai stáb még egy utolsó eligazítást tart, mielőtt a csapatot szállító busz délután két órakor elindul a zágrábi Lucko-stadionba.

Győzelme esetén a három pontnál is többet szerezne a válogatott: bejutna a negyeddöntőbe.

„A továbbjutás? Nyilván ott motoszkál a fejemben, de enélkül is minden meccsnek úgy megyünk neki, hogy nyerni akarunk. Nem lesz másként holnap sem.” – mondta Szélesi Zoltán.

U17-ES EB
B-csoport
Skócia–Feröer2–0
MAGYARORSZÁG–Franciaország

3–2

Franciaország–Feröer (Tv:Eurosport2)Május 6., 12.00
Skócia–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport ) – élőben az NSO-n!Május 6., 16.00
Franciaország–Skócia (Tv: Eurosport2)Május 9., 16.00
Feröer–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!Május 9., 16.00

B-CSOPORT
HCsMGyDVLgKgGkP
1.Skócia1
1
2
0
+2
3
2.MAGYARORSZÁG1132+13
3.Franciaország1123-10
4.Feröer1
1
02
-2
0

AZ U17-ES MAGYAR VÁLOGATOTT 18 FŐS SZŰK KERETE
KAPUSOK: Ásványi Balázs
(Puskás Akadémia), Oroszi István (FTC)
VÉDŐK: Kovács Krisztián (ETO FC Győr), Opavszky Balázs (Vasas), Mocsi Attila (ETO FC Győr), ArdayDominik (Vasas), Bolla Gergő (Illés Akadémia), Majnovics Martin (Mattersburg – Ausztria)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Csonka András (FTC), Szoboszlai Dominik (Salzburg – Ausztria), Schön Szabolcs (Ajax – Hollandia), Kiss Tamás (Illés Akadémia)
TÁMADÓK: Szerető Krisztofer (Stoke City – Anglia), Csoboth Kevin (Benfica – Portugália), TímáriNorman (Puskás Akadémia), Bencze Márk (Vitesse – Hollandia), Szendrei Norbert (Honvéd-MFA), Torvund Alexander (Vasas)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik