A svéd kapitány minket is vetélytársnak tart

Vágólapra másolva!
2010.02.08. 23:05
null
<p>Erik Hamrén szerint Finnország és Magyarország</p><p> is odaérhet a második helyre (fotó: Action Images)</p>
Erik Hamr&eacute;n, a sv&eacute;d labdar&uacute;g&oacute;-v&aacute;logatott sz&ouml;vets&eacute;gi kapit&aacute;nya bizakod&oacute; az Eur&oacute;pa-bajnoki selejtezőcsoportok sorsol&aacute;sa ut&aacute;n. A szakember szerint Hollandia a favorit, de ők is nyerhetik a csoportot, a m&aacute;sodik helyre pedig oda&eacute;rhet Magyarorsz&aacute;g &eacute;s Finnorsz&aacute;g is.

Bizakodó, de egyben óvatos is Erik Hamrén, a svéd szövetségi kapitány. A Lars Lagerbäcket váltó szakvezető szerint együttese megnyerheti a csoportot, de elismeri, hogy Hollandia a favorit.

„A selejtezők során nemigen vannak könnyű mérkőzések, nézzük meg a vb-kvalifikációkat – mondta el Hamrén az Expressen című lapnak. – Ha akarunk valamit, akkor Moldovát és San Marinót mindkétszer le kell győznünk, és egy jó szerepléssel akár a csoport élén is végezhetünk."

Svédországban elsősorban Németországot és Spanyolországot szerették volna elkerülni, ám a szakember ezzel nem sokat törődik.

„Nem gondolok erre. Vegyük például a 2002-es vb-t, amikor a csoportkörben Nigériával, Argentínával és Angliával kerültünk össze. Igazi halálcsoport volt, mégis megnyertük."

Hamrén hozzátette, mindenképpen Hollandiát tartja a csoport legerősebb csapatának.

„Lenyűgözőek voltak a vb-selejtezők során, még csak pontot sem vesztettek. Ez azért elárul valamit. Mint mondtam, megnyerhetjük a csoportot, de valószínűleg a második helyért fogunk harcolni, amelyben Magyarország és Finnország is vetélytársunk lesz."

A kapitány elmondta, hogy ki fogja kérni a hollandok elleni mérkőzés előtt Victor Elm és Pontus Wernbloom tanácsát is ki fogja kérni, hiszen az ott játszó két futballista is sokat segíthet, hogy meghozza a helyes döntéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik