A görögök nem tudtak a meccsről; 50. évfordulós anyag az olimpiai hősökkel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.12. 23:22
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

Munkatársaink ott voltak Athénban, a magyar válogatott pénteki Nemzetek Ligája-mérkőzésén. A találkozó előtt körülnéztek a görög fővárosban, és azt tapasztalták, hogy ez a mérkőzés bizony nem hozta lázba a hazai szurkolókat; sokan arról sem tudtak, hogy egyáltalán meccset rendeznek az Olimpiai Stadionban. Arra is volt idő, hogy kollégáink igyanak egy kávét az Atromitosz együttesében légióskodó Megyeri Balázzsal, a kapus pedig elmesélte, miképp választott otthont immár négytagú családjának.
Munkatársaink ott voltak Athénban, a magyar válogatott pénteki Nemzetek Ligája-mérkőzésén.
A találkozó előtt körülnéztek a görög fővárosban, és azt tapasztalták, hogy ez a mérkőzés bizony nem hozta lázba a hazai szurkolókat; sokan arról sem tudtak, hogy egyáltalán meccset rendeznek az Olimpiai Stadionban. Arra is volt idő, hogy kollégáink igyanak egy kávét az Atromitosz együttesében légióskodó Megyeri Balázzsal, a kapus pedig elmesélte, miképp választott otthont immár négytagú családjának.

Életmű-kiállítás nyílt a magyar sportfotózás legendás alakja, Farkas József munkáiból a Magyar Sport Házában. A 80. születésnapját decemberben betöltő fotóriporternek, aki hosszú pályafutása során volt a Nemzeti Sport munkatársa is, számos nevezetes képét is megnézhetik az érdeklődők. Cikkünkből pedig az is kiderül, hogy miképp készült a nevezetes Albert Flórián-fotó, amelyen a csatárklasszis estében lövi el a labdát.

Újabb fiatal pilótával bővül a Formula–1-es versenyzők jövő évi tábora. Ahogy azt már lapunk augusztusban előrejelezte, a Williams-istálló átigazolta az F2-es bajnoki cím várományosát, George Russellt, aki sikert sikerre halmoz a juniorsorozatokban. Elemzésünkből az is megtudhatják, hogy miért a 20 éves britre esett a csapat választása a Force Indiától elkerülő Esteban Ocon helyett.

Ötven éve rendezték meg a mexikói nyári olimpiát, amely nagyszerű magyar sikereket hozott. A 167 magyar versenyző összesen 32 érmet nyert, 10 aranyat, 10 ezüstöt és 12 bronzot. Munkatársaink 22 mexikóvárosi magyar dobogóst szólaltattak meg Hosszabbítás mellékletünkben a jeles évforduló alkalmával, írásaikat több mint 50 korabeli fotó színesíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik